VRIJEME DANAS: / Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, na Jadranu bura koja će slabiti

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Hrvatsku u srijedu očekuje promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja, češća u drugom dijelu dana, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

7.9.2016.
7:56
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Povremeno može pasti malo kiše, ponajprije u gorju, a na jugu Dalmacije i poneki pljusak s grmljavinom. Najsunčanije će biti u Slavoniji. Na kopnu umjeren sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu će umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura postupno slabiti, a u Dalmaciji će poslijepodne zapuhati jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DUGOROČNA PROGNOZA ZA JESEN: /

Otkriveno do kada će trajati bablje ljeto i kada stiže snijeg

Image
DUGOROČNA PROGNOZA ZA JESEN: /

Otkriveno do kada će trajati bablje ljeto i kada stiže snijeg

Vozači oprez, kolnici su mjestimice mokri i skliski

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina - DC50 i DC27), dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je Starom cestom kroz Gorski kotar - DC3), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, navodi HAK.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te središnjoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećaju se vozači motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše...itd.) voze sa upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ograničenja u prometu

Na državnoj cesti DC3 u mjestu Svilno kod Rijeke (Primorsko-goranska županija) promet teče jednim trakom, naizmjence, zbog prometne nezgode.

Na autocestama vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika, zbog radova: na A2 Zagreb-Macelj od 23. +350 do 20. +350 km (kod čvora Zabok), na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grad i Križ od 69. +150m do 72. +150 km., na autocesti A4 Goričan-Zagreb (do 7. rujna 2016. godine) zatvoren je izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara i Vrbovca te izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Goričana u smjeru Svete Helene. Obilasci: iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara i Vrbovca je čvor Komin-DC3-ŽC3288-ŽC3017-DC10, a iz smjera Goričana u smjeru Svete Helene je čvor Komin-DC3-ŽC3017-DC10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell, Slavko Midzor

Zatvorene ceste

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova): most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin), DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini), ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak:Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-D44 Ponte Porton.

Od 8 do 18 sati (osim nedjeljama) zbog razminiranja, zatvara se državna cesta DC38 Pakrac-Brestovac između naselja Kusonje i raskrižja za Brusnik. Vozila se propuštaju zadnjih 15 minuta svakoga sata (do 22. rujna 2016.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC3 između čvora Popovec i Soblinca u zoni radova kod BP Galić benz vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore (u vrijeme pojačanog prometa mogući su duži zastoji), Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati), DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac, DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo