Vrijeđa moju kćer na Faceu i prijeti joj. Što da radim?

'Nije joj izravno zaprijetio da će je ubiti ili istući, ali koristi fraze kao 'vidjet ćeš što će se desiti'...

27.8.2012.
9:08
VOYO logo

"Nisam tip roditelja koji smatra da djetetu ne smije pasti ni vlas kose s glave, svi moramo učiti sami. Ali rekla mi je da se boji i moram reagirati", kazala nam je zabrinuta majka Lj. Š. iz Zagreba, koju je zanimalo kako može zaštititi svoju 15-godišnju kćer od napastovanja preko Facebooka.

Prvi put se susreće sa cyberbullyingom i odlučila se javiti na kontakt koji je u akciji Zaštitimo djecu na internetu rezerviran za prijave zlostavljanja maloljetnika putem interneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijene prijetnje

Kako nam je ispričala zabrinuta majka, 18-godišnji mladić, kojeg njezina kći osobno ne poznaje, a koji je bio u vezi s njezinom rođakinjom, pronašao ju je na Facebooku i šalje joj uvredljive poruke, iako nisu ni prijatelji preko te društvene mreže. Štoviše, uvijeno joj prijeti.

"Naziva je pogrdnim imenima, oslovljava je s 'debela' i govori joj da se makne od svoje sestrične. Nije joj izravno zaprijetio da će je ubiti ili istući, ali koristi fraze kao 'vidjet ćeš što će se desiti ako se ne makneš od nje'. Koristi teške riječi i po tomu možete vidjeti da je to neprimjerena komunikacija", kaže zabrinuta majka dodajući: "Rekla je da se boji i vjerujem joj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz prepiske, koju je spremna proslijediti policiji, kaže, vidljivo je i da je djevojka bila oštra prema 18-godišnjaku, no nije koristila jezik kakav je koristio on, niti je prva započela s takvom komunikacijom.

Prijava policiji

Osim toga, zabrinjava je što mladić među fotografijama ima i jednu na kojoj pozira s pištoljem, a kako se naknadno informirala, mladić je bio i u sukobu sa zakonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospođi, kao i svim ostalim roditeljima koji se nađu u sličnoj situaciji, preporučujemo da zajedno s djecom odu u policijsku postaju koja je najbliža njihovoj adresi trajnog boravišta. Ondje mogu napraviti prijavu i policiji pružiti relevantne informacije o događaju, temeljem kojih policija može pokrenuti kriminalističku obradu", rekli su za Danas.hr u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Imate pitanje, prijedlog, želite podijeliti svoje iskustvo, javite nam se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo