STIŽE POGORŠANJE /

Meteorolozi najavili velike kiše, a moguć je i snijeg: Provjerite što nas čeka

RTL-ov meteorolog prognozirao je kakvo vrijeme nas očekuje u nedjelju i od ponedjeljka

7.11.2021.
8:27
VOYO logo

Protekli tjedan bio je obilježen kišom, a oblačna fronta i frontalni poremećaji su krajem tjedna malo oslabili i premjestili se sjevernije. Slavonija i Dalmacija će stoga imati kratak predah od tmurnih prilika, prognozirao je za RTL Danas meteorolog Dorian Ribarić.

Vrijeme danas

U nedjelju će na zapadu Hrvatske ujutro i prijepodne biti većinom oblačno, povremeno uz malo kiše. U unutrašnjosti, osobito u Posavini i Podunavlju, mjestimice moguća magla. No, u Dalmaciji djelomično razvedravanje. Vjetar uglavnom slab, a i bura će slabjeti duž Jadrana, dok će biti pojačana samo pod Velebitom. Na krajnjem jugu će zapuhati jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje uz dosta oblaka, tek rijetko moguća sunčana razdoblja. Ostaje mirno, svježe, a tek navečer valja računati na mjestimičnu kišu.

Na istoku nakon izdizanja magle, djelomice sunčano te uglavnom suho. Izostati će značajniji vjetar, ali ostaje svježe uz 11-12 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMJENJIVO VRIJEME /

Stigla je tjedna prognoza: Meteorolog otkrio gdje i kada bi moglo pasti i malo snijega

Image
PROMJENJIVO VRIJEME /

Stigla je tjedna prognoza: Meteorolog otkrio gdje i kada bi moglo pasti i malo snijega

U Dalmaciji barem djelomice sunčano, tek prolazno uz nešto više oblaka, ali posvuda suho. Uz slabo do umjereno jugo bit će i malo toplije nego jučer, uglavnom oko 20 °C, ali će navečer južina pojačati i biti neugodnija.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno, ponegdje i dalje potpuno oblačno, ali tijekom poslijepodneva vrlo rijetko uz koju kap kiše. Kiša se uglavnom očekuje u večernjim satima, osobito u noći na ponedjeljak. Bura će potpuno oslabjeti pa će posvuda biti i osjetno ugodnije nego jučer", prognozirao je Ribarić.

Novi tjedan, novo pogoršanje…

"U ponedjeljak slijedi jače naoblačenje s povremenom kišom, a u najvišem gorju u noći na utorak uz umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar može biti i susnježice. U utorak slijedi prestanak oborina sa zapada, raskidanje naoblake te će uslijediti stabilniji jesenski dani, ali će jutra biti primjereno prohladna i maglovita.

Na Jadranu se, pak, opet očekuju nevere i lokalno obilne oborine, osobito u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti tijekom ponedjeljka, a na krajnjem jugu moguće i tijekom utorka. Očekuje se jaka, na udare i olujna bura, a samo će na jugu u početku još puhati umjereno jugo. Od srijede smirivanje i postupno razvedravanje uz sve više sunčanog vremena. Temperatura bez veće promjene, tek u srijedu svježije jutro", prognozirao je Ribarić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo