UPALJEN METEO ALARM / Stiže novi toplinski val, bit će pakleno vruće - evo kada bi moglo doći osvježenje

Image

U nastavku tjedna postupno će biti sve toplije jer stiže novi toplinski val

28.6.2021.
8:34
VOYO logo

Hrvatsku u ponedjeljak očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme, poručuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Žuti meteo alarm upaljen je za središnju Hrvatsku

Vjetar će puhati većinom slab, u drugom dijelu dana duž obale ponegdje i umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura bit će između 30 i 35 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi tjedan započeo je sunčanim i vedrim jutrom uz malo cirusnih visokih oblaka na zapadu zemlje. Prema podnevu će vjetar okrenuti na južne smjerove, a temperatura će brzo rasti, piše RTL.

Image
SAMO IM JE TO TREBALO /

Usred toplinskog vala dijelu Zagrepčana radijatori se užegli do maksimuma; Evo o čemu je riječ

Image
SAMO IM JE TO TREBALO /

Usred toplinskog vala dijelu Zagrepčana radijatori se užegli do maksimuma; Evo o čemu je riječ

Danas sunčano

U drugom dijelu dana će u središnjim i sjeverozapadnim predjelima biti prolazno visoke prozirne naoblake, ali ostaje suho. Uz slab jugozapadni vjetar ponovno će biti vrlo vruće. Očekuju se najviše temperature od 33 °C do 35 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu, nakon ugodnog jutra s temperaturom od 15 do 18, danju će biti vruće uz 33 ili 34 stupnja. Prevladavat će sunčano, gotovo i bez oblaka na nebu, a vjetar većinom slab, piše HRT.

Jugozapadnjak donosi svježinu s mora

Vedro, bez gotovo bez ijednog oblačka, bit će popodne u cijeloj Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti. Ostat će vruće, nerijetko i vrlo vruće uz temperature od 32 °C do 34 stupnja. Ipak, zapuhat će slab, lokalno i umjeren jugozapadnjak i donositi svježinu s mora čija je temperatura ugodnih 24 °C do 26 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz slab do umjeren jugozapadnjak će sutra popodne na sjevernom Jadranu i u gorju temperatura posvuda porasti iznad 30 °C, maksimalci će lokalno dosegnuti i 35 °C.

Pljuskovi vjerojatni u četvrtak

U nastavku tjedna postupno će biti sve toplije jer stiže novi toplinski val. Sredinom tjedna temperature će biti do 38, 39 u dijelovima zemlje. Rashlađenje stiže u drugom dijelu tjedna, barem u unutrašnjosti, kad treba računati na pljuskove, osobito u četvrtak, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lipanj će u Hrvatskoj završiti sunčano, iznadprosječno toplo i s manjkom kiše. Sušu bi ponegdje mogli ublažiti pljuskovi, za sada najizgledniji u četvrtak, prvog dana srpnja.

Na put najbolje krenuti rano ujutro ili kasno navečer

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, poručuju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba napominjući međutim kako bi, zbog upozorenja od toplinskog vala, svi koji putuju na dužim relacijama trebali krenuti rano ujutro ili kasnije navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet je pojačan na gradskim cestama, obilaznicama te pojedinim dionicama autocesta. Zastoji su mogući na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa.

Čekanja na graničnim prijelazima

Dana 28. i 29. lipnja od 9 do 17 sati zbog radova bit će zatvorena državna cesta DC512 Makarska- Ravča, poddionica Donja Gora-Ravča, od naselja Gornje Igrane do zaseoka Brikva. Obilazak je Makarska-Gornje Igrane-županijskom cestom Ž6199, (D512) Šošići-Kozica (D62) te državnom cestom D62 Kozica- Ravča i obratno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je promet na ulazu u Hrvatsku pa su zbog toga kao i zbog aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća čekanja u putničkom i teretnom prometu. U pomorskom i željezničkom putničkom prometu trenutno nema teškoća.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo