UDARNI SRPANJSKI VIKEND /

Kaos na cestama: Kolona na Lučkom i na naplati Trakošćan, proteže se i u Sloveniju

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija

Prometni stručnjaci savjetuju da se na put kreće kasno navečer ili rano ujutro, a iz MUP-a apeliraju na vozače da se tijekom vožnje vežu sigurnosnim pojasom, ne piju alkohol, poštuju ograničenja brzine i da ne koriste mobitel

7.7.2024.
10:44
Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

U prvom udarnom srpanjskom turističkom vikendu, pojačan je promet na važnijim cestama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).

Povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera. Pred naplatom Lučko u smjeru mora kolona je oko dva kilometra (iz smjera Buzina). Zbog prometne nesreće na 184. km između čvorova Gospić i Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika, vozi se jednim trakom usporeno u koloni od oko 3 km. Pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je vozila koja se proteže i u Sloveniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog prometne nesreće između čvora Kosnica i mosta Sava u smjeru Lipovca (38.+100 km) vozi se usporeno po dva prometna traka. Povećana je gustoća prometa u smjeru Slovenije na Istarskom ipsilonu, kolona je oko 2 km.

Između čvorova Kosnica i Zagreb istok u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat zbog još jedne prometne nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZLU NE TREBALO /

Ovih 12 stvari obavezno spakirajte za put, spasit će vas ako zapnete u kvaru ili gužvi

Image
ZLU NE TREBALO /

Ovih 12 stvari obavezno spakirajte za put, spasit će vas ako zapnete u kvaru ili gužvi

Prvi udarni srpanjski vikend

Već po podacima s autocesta od subote, jasno je da prvi srpanjski vikend ruši rekorde. Teško se jučer probijalo do juga zemlje zbog gužvi, kolona i zastoja.

Prometni stručnjaci zato savjetuju da se na put kreće kasno navečer ili rano ujutro, a iz MUP-a apeliraju na vozače da se tijekom vožnje vežu sigurnosnim pojasom, ne piju alkohol, poštuju ograničenja brzine i da ne koriste mobitel.

POGLEDAJTE VIDEO: Zapeli ste u gužvi? Vozači, ne radite ovo: 'Nisam ni krenuo, a dobio sam kaznu. Zato što sam živčan...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo