kaznena prijava / Vozač autobusa koji je sletio s autoceste kod Novske: 'Nisam zaspao već sam pao u nesvijest'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Nesreća se dogodila između čvorova Novska i Okučani, a od 37 putnika šestoro ih je zatražilo liječničku pomoć

25.10.2018.
21:53
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Prije točno tjedan dana na autocesti A3 u smjeru Slavonskog Broda Panturistov autobus sletio je s kolnika. Nakon slijetanja je udario u žičanu ogradu, nakon čega se vozač vratio u rikverc. Nesreća se dogodila između čvorova Novska i Okučani, a od 37 putnika šestoro ih je zatražilo liječničku pomoć.

Iako nije vozio pod utjecajem alkohola, vozač Milan Matijević (61) će dobiti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač kaže da bi posljedice vjerojatno bile puno gore da se uspaničio i na travnatoj površini počeo kočiti.

"Vozio sam naspavan i odmoran, odgovorno tvrdim i da nisam zaspao, nego sam pao u nesvijest. Trgnuo sam se kad sam udario u željezni odbojnik i u sekundi sam shvatio da ne smijem kočiti, nego da moram dati gas da se 'iščupam' s travnate površine koju sam zahvatio. Srećom pa je udarac kolegu koji sjedi pokraj mene odbacio, jer da je ostao na svome mjestu, limarija odbojnika koja je podbila stepenice mogla mu je odsjeći noge", ispričao je Matijević za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne može vjerovati da mu se ovako nešto dogodilo pri kraju njegove karijere jer od Nove godine ide u mirovinu.

"Iako nisam kriv za okolnosti, iskreno se ispričavam putnicima i zahvaljujem Upravi Panturista što je imala razumijevanja za ovu situaciju u kojoj se nikada za gotovo pola stoljeća rada nisam našao", rekao je i dodao da ovu situaciju ne bi poželjelo ni najgorem neprijatelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo