VODITELJICA ODJELA INFEKTOLOGIJE: / 'Imamo sve više mladih na Covid odjelima. Do jučer su bili zdravi, sad se bore za svaki udisaj'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija

'Kad bi se odgovorno ponašali već samo u svojim obiteljima, puno toga bi napravili', kazala je voditeljica Odjela za infektologiju Opće bolnice Varaždin

24.11.2020.
18:43
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Elizabeta Dvorski, voditeljica Odjela za infektologiju Opće bolnice Varaždin, u kojoj su ovog mjeseca preminule već 63 osobe s koronavirusom, za Večernji list je upozorila kako je u zadnje vrijeme sve veći broj mlađih pacijenata na COVID odjelima.

Image
PROCURILE NOVE MJERE KOJE PRIPREMA STOŽER, NAJSTROŽE DOSAD: /

Izgledno je da će krenuti od vikenda

Image
PROCURILE NOVE MJERE KOJE PRIPREMA STOŽER, NAJSTROŽE DOSAD: /

Izgledno je da će krenuti od vikenda

"Riječ je pretežno o osobama između 40 i 50 godina starosti, dakle radno aktivnom stanovništvu", kazala je Dvorski i naglasila kako su u posljednja dva dana preminule tri osobe koje su u pedesetim godina života, bez težih popratnih bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno upozorenje za mlade

"Biti mlad, odnosno spadati u mlađu populaciju, danas ne znači i da ste zdravi. Upravo u toj populaciji, što zbog genetske predispozicije, što zbog samog načina života imamo jako puno osoba s kroničnim bolestima, kao što je pretilost, povišeni krvni tlak, šećerna bolest, bolestima respiratornog sustava poput astme ili KOPB-a, a to su najčešće i naši pacijenti s pozitivitetom", upozorila je Dvorski.

Kaže kako su mnogi koji danas leže na odjelima do jučer bili zdravi - bavili se sportom, pazili na prehranu, a sada se bore za svaki udisaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku većina ljudi je potencijalno zaražena, a da to možda ne znaju. Stoga je od izuzetne važnosti odgovorno ponašanje svakog od nas. Kad bi se odgovorno ponašali već samo u svojim obiteljima, puno toga bi napravili", zaključila je voditeljica Odjela za infektologiju Opće bolnice Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo