koronavirus i turizam / Vodice počele privlačiti turiste, otvaraju hotele: 'Trudit ćemo se da se gosti ne osjećaju kao u bolnici'

Nema previše otkazivanja rezervacija, ali ni novog bukinga

4.5.2020.
21:43
VOYO logo

Nakon što se u prvom valu pobijedi virus, svi koji žele zaraditi na turizmu birat će nove taktike u privlačenju gostiju. Vodice su već počele. Odlučili su otvoriti najveće hotele. Samo 50 posto kapaciteta, ali sa 100 posto osoblja pa će im gosti uživati u gotovo VIP tretmanu. Od 390 smještajnih jedinica najveća hotelska kuća u Vodicama 11. svibnja otvara 149 soba u luksuznom hotelu izgrađenom prije tri godine.

Nade u otvaranje granice

''Nastojat ćemo da sve epidemiološke mjere poduzmemo, ali isto tako da nam se gosti ne osjećaju kao u bolnici. Imat ćemo neki osobni, personalizirani pristup svakome gostu'', kazao je direktor hotela Olympia Vodice Darko Bastić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vjerujemo i imamo naznake da će i neki drugi hoteli slijediti taj primjer. Osim njih i privatni smještaj se također donekle priprema za ovu sezonu'', rekla je direktorica TZ Vodice Anita Franin Pečarica.

 U Vodicama nema previše otkazivanja rezervacija, ali ni novog bukinga. Nadaju se otvaranju granica i tradicionalnim gostima iz Slovenije, Austrije i Njemačke koji mogu doći automobilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U međuvremenu smo uređivali hotel, lickali, farbali, čistili i danom kada nam je dana mogućnost odlučili smo otvoriti hotel. S optimizmom gledamo na ovu sezonu, nadamo se da će nam se gosti vratiti. Neće biti sada u početku lako. Nemamo neki veliki buking, ali već kroz lipanj očekujemo gostiju 50 posto recimo u odnosu na prošlu godinu'', izjavio je Bastić.

Za produženi prvomajski vikend u Vodicama bi u neka druga vremena trebalo biti barem nekoliko tisuća turista. Turistička zajednica će otkazati puno projekata jer će ove godine imati jedva trećinu prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi se nadamo da ćemo uhvatiti srpanj i kolovoz, i dio rujna. Očekujemo 30 do 35 posto da bi se moglo realizirati'', kazala je Franin Pečarica.

Hotelijeri, privatni iznajmljivači, kampovi, ali isto tako i javni prostori morat će biti prilagođeni propisanim mjerama zdravstvene zaštite. Šampion turizma sa 6 desetljeća iskustva u ugostiteljstvu je optimist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Smatram da sto dana rada u turizmu predano, znanjem, poštovanjem gosta i vođenjem računa o gostu nije mali broj dana... Zadesilo nas je, ali život nije stao. Mi osobno se pripremamo, mi kao grad se pripremamo, normalno još bolje nego što je to bilo ovih godina'', izjavio je Šime Brunac, savjetnik za turizam Grada Vodica.

Ove je godine bilo vremena za temeljitiju pripremu pa bi turisti mogli uživati ne samo u manjim gužvama nego i u boljoj usluzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo