GODINU DANA OD POTRESA /

Vladin plan za zimu na Banovini: Stanovnike iz kontejnera prebacit će u terme Topusko, Milošević otkrio detalje

Na konferenciji za medije raspravlja se o publikaciji koja se odnosi na procjenu humanitarnih potreba na području Sisačko-moslavačke županije

1.12.2021.
10:59
VOYO logo

Koordinacija humanitaraca Sisačko-moslavačke županije u ime humanitarne zajednice i partnera pripremila je publikaciju "Procjena humanitarnih potreba“ o kojoj se raspravljalo na konferenciji za medije.  

Na pitanja okupljenih odgovara potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević, koordinatorica humanitaraca Sisačko-moslavačke županije Dijana Durić, pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter i predsjednica humanitarne organizacije ADRA Hrvatska Slavica Marčeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade navodi kako je u potresima zabilježeno 13.500 objekata s težim oštećenjima te kako je podignuto 14 kontejnerskih naselja dok je stotinjak državnih stanova dano za smještaj onima koji su ostali bez doma. 

Milošević kaže i kako je nešto više od 1000 osoba iskoristilo pravo da im država sufinancira najam privatnog smještaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se pak tiče zimskih mjeseci i onih koji bi hladne dane trebali provesti u kontejnerima, Milošević kaže kako su terme Topusko stalno otvoren kapacitet, a kako će upravo tamo ovu zimu prebaciti neke stanovnike iz kontejnera. 

Dodao je i kako će raspravljati o tome da mjere olakšanja kakve su besplatni prijevoz vlakom, besplatan autoput te oslobađanje od plaćanja pristojbe HRT-a, budu osigurane i u idućoj godini. 

Otkrio je pritom i kako je uklonjeno oko 400 objekata, u nekonstrukcijoj obnovi obnovljeno 800 kuća, a u petak bi, kaže, trebala biti raspisana javna nabava za prvih 50-ak kuća, a uskoro će uslijediti i javna nabava za ugovaranje prvih pet zgrada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo