U samo tjedan dana /

Vlada se pohvalila uspješnim cijepljenjem, a čini se da se napokon ima i čime hvaliti: 'Taj broj će se i dalje povećavati'

Image
Foto: Risto Bozovic/AP

"Cijepljenje ostaje najsigurniji, najbrži i najjednostavniji način da se vratimo životu kakav je bio prije pojave #COVID19", stoji na Facebook stranici Vlade Republike Hrvatske

10.5.2021.
16:40
Risto Bozovic/AP
VOYO logo

"Samo u proteklih 7 dana utrošeno je više od 210.000 doza cjepiva i taj će se broj i dalje povećavati kako budemo u danima i tjednima koji dolaze primali velike doze odobrenih i sigurnih cjepiva. Cijepljenje ostaje najsigurniji, najbrži i najjednostavniji način da se vratimo životu kakav je bio prije pojave #COVID19", stoji na Facebook stranici Vlade Republike Hrvatske koja je podijeljenja sa stranice Koronavirus.hr. 

Inače, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak danas je kazao da je u ponedjeljak u Hrvatsku stiglo 175.000 doza Pfizera, te da u srijedu ili u četvrtak stiže 6000 Johnsona&Johnsona, 32.000 Moderne u četvrtak, a da količine AstraZenece još ne znaju, ali isporuka i tog se cjepiva očekuje ovaj tjedan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče rekorda po broju cijepljenih u jednome danu, Capak je izrazio uvjerenje da broj od 53.000 cijepljenih neće ostati rekordom i poručio kako je cijepljenje izlaz iz epidemije jer će se postizanjem tzv. kolektivnog imuniteta bolest prestati širiti ovim tempom.

Image
Foto: Facebook Vlade RH
Image
Foto: Facebook Vlade RH
Image
Foto: Facebook Vlade RH

Pogledajte Vladinu objavu na Facebooku u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo