UPLEO JE I MINISTRA / Vlada se oglasila o šmrkanju kokaina i Sakomanovim optužbama: 'Neprofesionalno, zlonamjerno, neodgovorno i lažno!'

Image
Foto: Tomislav Miletic/Goran Stanzl/Pixsell

Sada su reagirali iz Vlade i odgovorili su na pitanje jesu li upoznati s informacijom koju je iznio doktor Sakoman

26.1.2023.
18:50
Tomislav Miletic/Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u četvrtak je izvijestilo da je događaj u kojem policajci šmrču kokain izmišljen, osvrćući se na nedavno izrečene tvrdnje liječnika za ovisnosti Slavka Sakomana. Doktor Sakoman je razgovarao s majkom pacijenta koja je također sva izvan sebe. I Sakoman i majka ostaju pri prvotnoj priči, pri čemu Sakoman tvrdi da je jedan od policajaca sin ministra.

Image
'TKO POŠTUJE ZAKON U OVOJ DRŽAVI?' /

Sakoman u šoku nakon policijskog izvještaja: 'Majka pacijenta se trese, oboje stojimo iza onoga što smo ispričali!'

Image
'TKO POŠTUJE ZAKON U OVOJ DRŽAVI?' /

Sakoman u šoku nakon policijskog izvještaja: 'Majka pacijenta se trese, oboje stojimo iza onoga što smo ispričali!'

"Sadržaj izvještaja mi je nevjerojatan. Nazvao sam odmah majku pacijenta, ona je u šoku, sva se trese", rekao je doktor Sakoman. Dodaje da su policijski službenici jučer došli po njegovog pacijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priveli su ga, odveli na policiju, kasnije su ga vratili u stan, on od onda leži, ne govori ništa. Iz izvješća policije se može iščitati da je on rekao da je cijelu priču izmislio da bi opravdao recidiv s kokainom. Što je glupo. Nema osnova, nema motiva za takav obrat. Ne znam je li rekao to pod pritiskom… Ne ulazim u to", kazao je.

Policija: 'Priča je izmišljena'

Iz policije u priopćenju navode da je policija nakon Sakomanova gostovanja 24. siječnja u televizijskoj emisiji gdje je rekao da raspolaže saznanjima da su u Zagrebu policajci na intervenciju donijeli i konzumirali kokain, „odmah poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavili su niz razgovora, "počevši od dr. Sakomana do osoba koje su mu prenijele spomenute navode o policajcima koji su navodno konzumirali kokain pa i svjedocima koji su mogli potvrditi ili opovrgnuti činjenice iz njihovog iskazivanja".

Činjenica da je ova izmišljena priča, prema iskazu kreatora, dodatno "začinjena" obiteljskim odnosom dužnosnika i njegovog člana obitelji, inače pripadnika hrvatske policije, samo je doprinijela malicioznosti i neodgovornosti onih koji su neprovjerenu priču iznosili kao neupitnu, navodi MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada: 'Neprofesionalno, zlonamjerno, neodgovorno i lažno'

Sada su reagirali iz Vlade i za N1 su odgovorili na pitanje jesu li upoznati s informacijom koju je iznio doktor Sakoman.

"Radi se o neistinitim i neutemeljenim navodima g. Sakomana, za koje je i policija utvrdila da su netočne. Neprofesionalno je, zlonamjerno i neodgovorno od g. Sakomana da proziva i izlaže javno obitelji članova Vlade i hrvatsku policiju, očito s namjerom diskreditacije, koristeći se navodima koji su lažni", poručili su za N1 iz Banskih dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo