TURBULENTAN MANDAT / Vlada kao kolodvor, Plenković rekorder: U tri godine promijenio čak 14 ministara!

Image
Foto: Pixsell

Svi su ministri, bez obzira na afere i loše odrađen posao, tvrdili da ni za što nisu odgovorni

28.1.2020.
12:20
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković voli se hvaliti uspjesima Vlade i nerijetko kritizira sve one koji mu ne daju kredita koliko smatra da zaslužuje. I dok će njegovi navodi o postignućima ostati predmet različitih procjena, ostat će činjenica da nitko nije izveo toliku rekonstrukciju i imao toliko odlazaka ministara tijekom mandata.

Sad bivši ministar zdravstva MilanKujundžić 14. je napustio Vladu i samo "podebljao" Plenkovićev rekord. U konačnici, koliko god se hvalio uspjesima, Plenković nikad neće izaći iz sjene neuspjeha vezanog uz očito iznimno loše kadroviranje. Koje je, vrlo vjerojatno, rezultat unutarstranačkih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono čime se Plenković također može "pohvaliti" jest odbacivanje koalicijskog partnera i pridobivanje novog. Taj detalj zapravo mu je donio mnogo kritika jer dok se MOST mogao opravdati kao partner, Hrvatska narodna stranka (HNS) baš i nije. Svejedno, premijer nije odstupao od samohvale i stava da zna što čini.

Image

Vlada Andreja Plenkovića kao kolodvor: Pogledajte kojih 14 ministara ju je napustilo u ove tri godine!

Image

Vlada Andreja Plenkovića kao kolodvor: Pogledajte kojih 14 ministara ju je napustilo u ove tri godine!

Europski i predsjednički izbori pokazali su mu koliko je u pravu, a unutarstranački će mu pokazati kako "diše" stranka i ima li prostora za oporavak do parlamentarnih izbora. Dotle možda još pokoja "glava" pade jer kandidata ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak opasno "pleše po rubu" već neko vrijeme, ministar obrane Damir Krstičević konstantno je na meti kritika, kao i ministar  regionalnoga razvoja i fondova Europske unije MarkoPavić. Ne stoji najbolje ni ministar zaštite okoliša i energetike TomislavĆorić, a zbog (nepromijenjenog) stanja u hrvatskom pravosuđu kritizira se i ministra DraženaBošnjakovića.

No, činjenica jest, spomenuti ministri prvenstveno bi mogli "odletjeti" zbog izostanka rezultata u svom resoru. Problematičnija za Plenkovića svakako se nameće činjenica što, ne računajući Mostove ministre, ostatak društva morao se u velikoj većini slučajeva povući zbog afera. I to nakon Plenkovićeva pritiska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo taj detalj i jest sporan, što su svi ministri, bez obzira na afere i loše odrađen posao, tvrdili da ni za što nisu odgovorni i nisu osjećali krivnju. GabrijelaŽalac čak je izjavila da se osjećala silovanom, NadaMurganić plakala je i nije shvaćala zašto mora otići, a ništa sporno u svojim pričama nisu vidjeli ni Lovro Kuščević ili Goran Marić. Dapače, svi su iskoristili privilegije koje imaju, kao "6+6", svi su ostali u stranci i pravosuđe ih još uvijek ni za što ne tereti.

Tko je sve napustio Vladu Andreja Plenkovića pogledajte kronološkim redoslijedom OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo