dar crkvi /

Vlada je u manje od pola godine Crkvi darovala dvije vile u vrijednosti od 32 milijuna kuna

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Za manje od pola godine Vlada je Crkvi darovala dvije vrijedne vile. Vila Idola u Puli vrijedna je više od 19,7 milijuna kuna, dok je palača Skočibušić u Splitu, vrijedna oko 13,1 milijun kuna.

8.8.2017.
16:35
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Za manje od pola godine Vlada je Crkvi darovala dvije vrijedne vile. Vila Idola u Puli vrijedna je više od 19,7 milijuna kuna, dok je palača Skočibušić u Splitu, unutar Peristila, vrijedna oko 13,1 milijun kuna, prenosi 24 sata.

Palaču Skočibušić u Splitu  Vlada je dodijelila Kaptolu na sjednici u svibnju, a Pulska vila dodijeljena je na sjednici Vlade u Kninu. Riječ je o transakcijama u sklopu Ugovora koje je Hrvatska potpisala sa Svetom Stolicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o nadoknadi za crkvena dobra koja su Crkvi oduzeli predstavnici komunističke vlasti u poraću. Darovnicu Crkvi za pulsku vilu Idola formalno će potpisati predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu, 23. kolovoza, u Svetom Vinčentu. Korisnik vile Idola u Puli dosad je bio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. On će zgradu najprije prenijeti na Vladu, to jest Marićevo Ministarstvo državne imovine, a Vlada na Crkvu.

Ugovor o darovanju palače u Splitu potpisan je 6. lipnja ove godine, a potpisali su ga ministar državne imovine Goran Marić i splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. No posao je dogovoren prije. Riječ je o realizaciji ugovora iz 2008. godine, kad je hrvatski premijer bio Ivo Sanader, piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo