'Vjerujem da će proces ratifikacije proći glatko'

Zoran Milanović prvi je hrvatski premijer koji će u ponedjeljak sudjelovati u neformalnom summitu čelnika zemalja članica EU. Glavna tema sastanka bit će dogovor između vlada o fiskalnom paktu.

30.1.2012.
7:37
VOYO logo

Milanović se u Bruxellesu u ponedjeljak ujutro sastao s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem. Hrvatski premijer tom je prilikom izjavio da se nada da će ratifikacija pristupnog ugovora glatko proći u zemljama članicama EU te da će Hrvatska 1. srpnja 2013. godine ući u EU.

Predsjednik Europskog vijeća čestitao mu je na uspješnom referendumu te hrvatskim građanima na demokratskoj odluci o pridruživanju EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je trenutno u posjetu Misiji Republike Hrvatske pri Europskoj uniji.

Europski čelnici raspravljaju o krizi

Prije summita koji počinje u 15 sati, Milanović će još razgovarati s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom, a sudjelovat će i na sastanku lidera Stranke europskih socijalista kojoj pripada i SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, sve do ulaska u EU Hrvatska na ovakvim sastancima Europskog vijeća kao i ostalih europskih institucija sudjeluje samo kao aktivni promatrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo