trajalo tjedan dana / Više od tisuću građana Nove Gradiške bilo je bez plina: 'I kada dođe, bit će me strah'

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Stanovnici negoduju što već skoro desetak dana vodu moraju zagrijavati električnom energijom, a kupaju se kod obitelji i prijatelja

21.9.2018.
21:03
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Više od tjedan dana oko 1.200 građana Nove Gradiške bilo je bez opskrbe plinom. Izvođač radova na priključcima građana na vodovodnu mrežu probio je glavni plinski vod. Radnici koji su probili vod kažu da nisu znali da se nalazi na tome mjestu, doznaje 24sata.

Kako je jedna od stanarki posvjedočila, čulo se neko lupanje u kruljenje u plinskog instalaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon nekog vremena ostali smo bez plina. Pošla sam do kuhinje i pokušala upaliti jednu od ringli. Tad je u pećnici sve buknulo. Plamen iz peći se počeo pojačavati, pokušavala sam ga ugasiti, ali nisam uspjela. Uhvatila me panika, pozvala sam vatrogasce, koji su brzo došli i ugasili vatru. S njima je došla i policija. U strahu nisam ni primijetila da imam opekline na rukama. Savjetovali su mi da odem na Hitnu da mi previju ruke, no odbila sam. Kuhinja mi je nagorjela i dosta toga ću morati baciti", ispričala je pa nadodala da plina još nema, a i kada dođe, bit će ju strah koristiti ga. 

Stanovnici negoduju što već skoro desetak dana vodu moraju zagrijavati električnom energijom, a kupaju se kod obitelji i prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opskrba plinom kod onih koji su ostali bez njega je normalizirana 90 posto. Jamčimo da niti jedan priključak neće biti pušten bez temeljite provjere instalacija. Problem su potrošači sa starim priključcima, kod kojih su ostali zatvoreni sigurnosni ventili, koje ćemo zamijeniti, za to nam treba još malo vremena", rekao je Ivan Heli, direktor Plin projekta za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo