da ne bi bilo nismo znali /

Više ne mogu reći da nisu znali: i potpredsjednik Vlade pod istragom tužiteljstva BiH

U slučaju da se, nedajbože, doista podigne optužnica protiv potpredsjednika hrvatske Vlade to bi bio golem politički udarac cijelom državnom vrhu

3.11.2016.
22:14
VOYO logo

U pozadini političke panike i trodnevne drame na najvišoj državnoj razini nisu, ili nisu samo desetorica pripadnika HVO-a iz Orašja.

Naime, već neko vrijeme tužiteljstvo BiH vodi istragu o zločinu koji je 1995. počinjen u okolici Mrkonjić Grada kada su 4. i 7. gardijska brigada Hrvatske vojske nakon Oluje krenuli u oslobađanje tog dijela BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima iz istrage, u toj operaciji iz odmazde zbog pogibije legendarnog zapovjednika Andrije Matijaša-Pauka ubijeno je 180 srpskih civila čija su tijela pronađena u jednoj masovnoj grobnici.

Na popisu onih koji su pod istragom je i tadašnji zapovjednik 4. gardijske brigade, a sadašnji ministar obrane i potpredsjednik Vlade, umirovljeni general Damir Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da se, nedajbože, doista podigne optužnica protiv potpredsjednika hrvatske Vlade to bi bio golem politički udarac cijelom državnom vrhu, ali sad valjda više nitko ne može reći kako nije znao ili nije bio informiran.

Ako obavještajni izvještaji i službeni zapisnici nisu dosad bili dovoljni, državni vrh o svemu se može informirati i na našem portalu Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo