Pijavica čupala krovove, razbijala vrata, vozila...

Nevrijeme praćeno snažnim vjetrom i kišom u nedjelju oko 18 sati zahvatilo je Virovitičko-podravsku županiju.

4.11.2013.
7:17
VOYO logo

"Prema prvim procjenama, mi smo zasad najgore prošli. Pijavica nam je u samo nekoliko minuta odnijela limeni krov kao da je od papira. Dijelovi krova su i u drugim ulicama i sva sreća da nitko nije ozlijeđen. Kolika je točno šteta znat ćemo ujutro kad krenemo u sanaciju", kazao je u nedjelju navečer Ante Tutić, zapovjednik JVP-a u poplavljenoj garaži.

Nedugo nakon pijavice vatrogasci su ostali bez električne energije jer je kiša, koja je padala kroz otvoreno krovište, dospjela i do instalacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar odnio dio oluka i krovište crkve

Unatoč tome, odradili su sve nužne intervencije. Uglavnom su se odnosile na uklanjanje drveća koje je vjetar iščupao i bacio na prometnice, odlomljene grane, nešto crepova koji su padali s kuća.

Vjetar je sa župne crkve sv. Roka u Virovitici uoči večernje svete mise odnio dio oluka i krovište, koje je i prije stradalo u sličnom nevremenu. Srećom, od crepova koji su s krova pali tik uz ulaz u crkvu nitko nije stradao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polomljeno drveće stvorilo je probleme i na prometnicama u Pitomači i Rogovcu. U Kladarama je pijavica oštetila benzinsku postaju. Dio naselja nakratko je bio i bez struje.

O šteti koju je prouzročilo nevrijeme znat će se više tijekom ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo