treća po redu /

Vina iz Kaznionice u Lepoglavi ponovno nagrađena Decanter nagradom. Osvojili broncu

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ovo im je, govore, veliko priznanje za Kaznionicu u Lepoglavi i nedvojbena potvrda kvalitete vina u čijoj proizvodnji sudjeluju zatvorenici

15.6.2023.
16:31
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Na prestižnom svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2023. u Londonu, ponovno su nagrađena vina iz Kaznionice u Lepoglavi. Riječ je o Graševini 2021. i Silvancu zelenom iz 2022. koji su na jubilarnom dvadesetom Decanter World Wine Awards nagrađena broncom te su ocijenjena s 88 bodova.

Tako su vina proizvedena u Kaznionici u Lepoglavi po treći put dobila prestižno priznanje. Podsjetimo, 2021. godine lepoglavska Graševina osvojila je brončano priznanje, dok su 2022. godine isto dobila Graševina, Rajnski rizling i Pinot Sivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Decanter nagrada veliko je priznanje za Kaznionicu u Lepoglavi i nedvojbena potvrda kvalitete vina u čijoj proizvodnji sudjeluju zatvorenici, kažu iz kaznionice.

Ističu kako zatvorenici sudjeluju u svim procesima izrade vina, a u okviru zatvorskog sustava imaju priliku školovati se za zanimanja poput voćara-vinogradara, pčelara, pomoćnog kuhara i konobara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobivena nagrada dodatan je poticaj Kaznionici u Lepoglavi da nastavi ulagati u proizvodnju vina i unaprjeđenje tretmanskog rada, zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo