BEROŠ JE DANAS BIO BAŠ NAŽIVCIRAN / 'U Europskoj uniji se razmišlja da oni koji odbiju cijepljenje snose troškove liječenja'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Beroš je otkrio da je ispod 35 posto: 'Nisam zadovoljan'

8.7.2021.
12:08
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva, Vili Beroš, održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je govorio o epidemiološkoj situaciji i cijepljenju u Hrvatskoj, rekavši da uvode obvezna predavanja i edukacije u zdravstvenom sustavu.

"Kad je riječ o zdravstvenom sustavu, nakon završetka masovne kampanje, prelazimo na određeni novi pristup, a to su obavezna predavanja i edukacija za sve osobe, pa i necijepljene, u zdravstenom sustavu", najavio je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da će predavači biti stručnjaci koji će govoriti o najnovijim spoznajama, odgovarati na pitanja i riješiti nedoumice onih koji se ne žele cijepiti. "Na taj način ćemo u direktnoj komunikaciji riješiti određene nedoumice. Predavanja će biti obvezna, jer se odvijaju u okviru edukacije pri zaštiti na radu".

Image
'OVO NIJE MOTIVIRAJUĆE' /

Stožer na građane svaljuje krivicu za moguće smrti, a spominju se i puna groblja: 'Zastrašivanjem nećete ništa postići!'

Image
'OVO NIJE MOTIVIRAJUĆE' /

Stožer na građane svaljuje krivicu za moguće smrti, a spominju se i puna groblja: 'Zastrašivanjem nećete ništa postići!'

Niska procijepljenost

Kaže da prelaze na specifičniji pristup i da će svim drugim sektorima sugerirati sličan pristup. Procijepljenost među zdravstvenim radnicima raste, kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko je zaposlenika Ministarstva zdravstva cijepljeno protiv koronavirusa, Beroš je otkrio da je ispod 35 posto. "Nisam zadovoljan", rekao je Beroš.

"Ja sam naravno odgovoran za sve što se događa u zdravstvenom sustavu, ali nabavili smo dovoljno cjepiva... Prihvaćam odgovornost, ali svi oni koji se nisu cijepili trebaju prihvatiti dio odgovornosti, mogu završiti u bolnici, na respiratoru, prolongiraju povratak na staro normalno...", rekao je Beroš koji je bio vidno živčan i nije želio pričekati ostala pitanja te je otišao rekavši da je obvezno cijepljenje moguće uvesti ako se promijeni samo jedan članak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Europskoj uniji već se razmišljalo da oni koji odbiju cijepljenje snose troškove liječenja. U Hrvatskoj ne idemo u tom smjeru. Država će platiti njihovo liječenje, ali zašto će naš novac ići na liječenje nekoga tko se mogao zaštititi? Ako idemo šire, onda imamo primjer pušenja. Dakle, to je jedan širi problem, ali već se nametnulo kao tema u nekim europskim državama", rekao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo