ne odustaje se od kupnje /

Vijeće za obranu informirat će predsjednicu o propalom poslu s Izraelom, a Vlada poništava natječaj

Od prvih naznaka da bi posao s Izraelcima mogao poći po zlu, predsjednica se suzdržavala od komentara

14.1.2019.
6:30
VOYO logo

Vrhovna zapovjednica vojske nedjelju je provela u Krapini na skupštini uzgajivača konja. Pustila je bijelu golubicu, simbol mira.

A kad su vojni avioni u pitanju, u ponedjeljak bi napokon trebala dobiti sve informacije o neuspješnim dogovorima s Izraelcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prvih naznaka da bi posao s Izraelcima mogao poći po zlu, predsjednica se suzdržavala od komentara i sve upite slala prema Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu obrane. Zato je za danas sazvala 12. sjednicu Vijeća za obranu na kojoj će joj upravo predstavnici ministarstva obrane, odnosno ministar Krstičević objasniti zašto je propao ovaj posao i tko su glavni krivci.

A ministar je u nedjelju u društvu poljskog kolege smišljao kako će objasniti da odgovornost snose samo Izraelci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni to nisu uspjeli osigurati, ispričali su se i zbog okolnosti između SAD-a i države Izrael. Mi kao treća strana nismo mogli utjecati na taj proces jer to je isključiva odgovornost države Izrael", kaže Damir Krstičević.

A nakon što se na Pantovčaku iznese cijeli svojevrsni rezime ovog neuspjelog projekta premijer i njegovim ministri premjestit će se ovdje, na Markov trg, gdje će u 13 sati na sjednici Vlade staviti i službeno posljednju točku na ovaj neuspjeli projekt. Tek nakon toga možemo očekivati i prve naznake u kojem smjeru će Vlada krenuti dalje kada je u pritanju nabavka borbenih aviona.    

Možda će upravo od poljskog ministra Krstičević saznati njihova iskustva s jednom od potencijalnih kupovina, američkim F-16 koje čine poljsku borbenu eskadrilu. Ipak, Vlada još nije blizu odluke hoće li se raspisivati novi natječaj ili će se ići u direktne pregovore s proizvođačima. 

"Razgovarat ćemo najprije interno, vidjeti cijelu analalizu i nakon toga donositi nove korake", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali ovog puta, kažu iz Banskih dvora, puno opreznije i puno pametnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo