TRAŽE OSTAVKE / VIDEO Zaiskrilo na Jakuševcu. Mještani okružili Tomaševića: 'Ne skrivaj se. Zašto ne želiš razgovarati?'

Na Jakuševcu je zaiskrilo između gradonačelnika i okupljenih mještana koji nisu mogli sakriti svoje negodovanje, a jedan od njih je i povisio glas. Gradonačelnika su okružili mještani, a nakon nekog vremena i krenuli za njim. Vikali su mu 'ostavka'

4.12.2023.
10:52
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, njegov zamjenik Luka Korlaet i suradnici stigli su na mjesto odrona smeća na Jakuševcu u kojem je jutros ozlijeđeno troje radnika, a jedan od njih teže.

Gradonačelnik je poručio da je u tijeku istraga koja bi trebala otkriti tko je odgovoran, a najavio je da će biti sankcija. Ovo je drugi odron na istom mjestu u manje od mjesec dana, Tomašević je poručio kako se ovo ne smije događati. Poručio je kako su mjerne postaje za sada pokazale da nije došlo do prekoračenja graničnih vrijednosti za sumporovodik ni metan, na što mu je netko od okupljenih dobacio "to je laž, gradonačelniče".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar" uskoro izaći na mjesto događaja s mobilnim uređajima koje su koristili i u Osijeku tijekom požara u tvrtki Drava International.

Na Jakuševcu je zaiskrilo između gradonačelnika i okupljenih mještana koji nisu mogli sakriti svoje negodovanje, a jedan od njih je i povisio glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JEDAN TEŽE OZLIJEĐEN /

Tomašević s mjesta odrona na Jakuševcu: 'Ovo se ne smije događati. 3 radnika je odvezla Hitna, bit će sankcija'

Image
JEDAN TEŽE OZLIJEĐEN /

Tomašević s mjesta odrona na Jakuševcu: 'Ovo se ne smije događati. 3 radnika je odvezla Hitna, bit će sankcija'

"Vičem, da. I vi biste vikali da živite 300 metara odavde. Kompletno svi morate podnijeti ostavku. Prvi, drugi i treći, kaznene prijave ćete dobiti", poručio je upirući prstom u Tomaševića i njegove suradnike.

Za to vrijeme Tomašević je pokušao saslušati gospođu koja mu se obraćala. Tada su ga okružili drugi mještani i novinari. Nakon nekog vremena Tomašević se počeo udaljavati, a mještani su krenuli za njim i vikali "ostavka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podnesi ostavku, nemoj se skrivati sada. Zašto ne želiš razgovarati? Stani da razgovaramo", poručio mu je isti čovjek koji je najavio i kaznene prijave.

Tomašević mu je onda odbrusio da s njim razgovara cijelo vrijeme. Muškarac je tu rekao da to nije istina i da je gradonačelniku slao puno poruka i nudio pomoć. "Blokirao si me", rekao je, na što se Tomašević okrenuo i nastavio svoji putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad se skrivaš. Kad si došao na Jakuševec u dvije i pol godine? Ne usudiš se doći, nemaš hrabrosti", vikao je za njim.

Podsjetimo, jutros malo prije 7 sati došlo je do drugog odrona smeća na Jakuševcu u manje od mjesec dana. Ozlijeđenim osobama pomoć je pružena u KBC-u Rebro. Policija osigurava mjesto događaja, a Sajmišna cesta od Jakuševca u smjeru zapada je zatvorena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb potvrdili su da je kod njih zaprimljen jedan ozlijeđeni radnik. "Ima traumatsku ozljedu ruke, sad je u operacijskoj sali", poručili su za Danas.hr. Neslužbeno doznajemo da mu je odrezana ruka te ju vaskularni kirurzi pokušavaju spojiti. Drugi je navodno u stanju šoka.

Prije manje od mjesec dana na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec-Prudinec aktiviralo se veliko klizište i došlo je do odrona. Zagrebački gradonačelnik tada je rekao kako je analizom utvrđeno da odron na odlagalištu otpada Jakuševec nije prouzročio povećane koncentracije plinova te ni na koji drugi način ugrozio zdravlje građana, što je ranije tvrdila gradska oporba. Tomašević je dodao i da na tom dijelu odlagališta nije bilo nikakvih radova te odlaganja otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ogorčeni mještani Jakuševca krenuli za Tomaševićem: 'Zašto ne želiš razgovarati? Slao sam poruke, blokirao si me'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo