jutros rano / FOTO/VIDEO Novi odron: Opet se urušila planina smeća na Jakuševcu, 3 ozlijeđenih. Neslužbeno: Radnik ostao bez ruke?

Prije manje od mjesec dana na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec-Prudinec aktiviralo se veliko klizište i došlo je do odrona. Sad se opet događa ista stvar samo što su sada ozlijeđene tri osobe

4.12.2023.
7:25
VOYO logo

NAJNOVIJE

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević stigao je na mjesto novog odrona smeća na zagrebačkom Jakuševcu u kojem su ozlijeđene, prema najnovijim informacija ozlijeđen tri, a ne dvije osobe i poručio da je u tijeku istraga koja bi trebala otkriti kako je do novog odrona došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još uvijek se utvrđuju okolnosti kako je došlo do novog odrona i kako je povezan s odronom koji je bio prije 3-4 tjedna. Sve su inspekcije na terenu, i inspekcija za zaštitu okoliša i građevinska inspekcija. Moramo pričekati nalaze i rezultate istrage. Vezano za odron od prije tri tjedna, nemamo nikakvih nalaza da je bilo nepravilnosti do sada što se tiče upravljanja odlagalištem", rekao je Tomašević.

NOVO:

Iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb potvrdili su da je kod njih zaprimljen jedan ozlijeđeni radnik. "Ima traumatsku ozljedu ruke, sad je u operacijskoj sali", poručili su za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo da mu je odrezana ruka te ju vaskularni kirurzi pokušavaju spojiti. Drugi je navodno u stanju šoka.

RANIJE:

U novom odronu smeća na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec ozlijeđene su dvije osobe, doznaje se od zagrebačke policije koja osigurava mjesto tog incidenta. Novi odron smeća, drugi u manje od mjesec dogodio se u jutros oko 6,40 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđenim osobama pomoć je pružena u KBC-u Rebro. Policija osigurava mjesto događaja, a Sajmišna cesta od Jakuševca u smjeru zapada je zatvorena. 

Kako doznaje Jutarnji, jedan od ozlijeđenih je djelatnik Čistoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, prije manje od mjesec danas na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec-Prudinec aktiviralo se veliko klizište i došlo je do odrona.

Pogledajte video

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik tada je rekao kako je analizom utvrđeno da odron na odlagalištu otpada Jakuševec nije prouzročio povećane koncentracije plinova te ni na koji drugi način ugrozio zdravlje građana, što je ranije tvrdila gradska oporba. Tomašević je dodao i da na tom dijelu odlagališta nije bilo nikakvih radova te odlaganja otpada.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Opovrgnuo je i optužbe da je do odrona došlo zbog odlaganja biootpada na Jakuševcu, istaknuvši da se biootpad kompostira, a na Jakuševac odlaže miješani komunalni otpad..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je zagrebački gradonačelnik dodao da će se dio odlagališta otpada Jakuševec koji se početkom studenoga urušio, sanirati do kraja godine, a poručio je i kako s nadležnima rade da do takvih događaja više ne dođe.

Pogledajte video: Stanovnici Jakuševca ogorčeni zbog smeća: 'Nema kuće u Jakuševcu koja nema nekog onkološkog bolesnika'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo