humanitarna akcija / VIDEO 'Velikim srcem za topli dom': Tri djevojčice trebaju topli dom. Pogledajte u čemu žive! Možete pomoći i vi

Image
Foto: Facebook/Jasenka Auguštan-Pentek

Obitelj s troje djece živi u Zlataru u skromnim uvjetima derutne kuće bez kupaonice

26.6.2021.
9:00
Facebook/Jasenka Auguštan-Pentek
VOYO logo

Grad Zlatar pokrenuo je u veljači humanitarnu akciju "Velikim srcem za topli dom" u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za obnovu i opremanje kuće obitelji Bolšec iz Zlatara.

Humanitarnu akciju podržavaju i uključuju se kao aktivni sudionici Krapinsko-zagorska županija, Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica, Sestre milosrdnice i Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije s vlč. Dragutinom Cerovečkim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac se prikuplja na poseban žiroračun otvoren u svrhu provođenja humanitarne akcije – IBAN: HR3623900011500170862, otvoren kod HPB d.d.

Grad Zlatar javno objavljuje iznos prikupljenog novca i način trošenja. Za donacije drugih stvari poput građevinskog materijala, sanitarija i sličnog, pozivaju zainteresirane da se jave u Jedinstveni upravni odjel Grada Zlatara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da nakon okončanja humanitarne akcije ostanu neutrošena novčana sredstva, ona će se raspodijeliti za socijalno ugrožene stanovnike i obitelji s područja Grada Zlatara, sukladno odluci gradonačelnice.

Zakonito i pravilno obavljanje poslova provedbe akcije osigurava gradonačelnica Grada Zlatara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek objavila je na svom Facebook profilu priču o obitelji Bolšec, koja živi u trošnoj kući u Zlataru. Obitelj s troje djece, od kojih samo jedna djevojčica ide u školu, živi u skromnim uvjetima, u derutnoj kući koja ima tri prostorije, malu kuhinju, dvije sobice, bez kupaonice.

Image
tuga /

U požaru u Zadru izgubili stan pred dolazak bebe: Pomozite Davoru čija je priča rasplakala Hrvatsku

Image
tuga /

U požaru u Zadru izgubili stan pred dolazak bebe: Pomozite Davoru čija je priča rasplakala Hrvatsku

Osim toga, gradonačelnica redovito i na svom FB profilu objavljuje tijek humanitarne akcije kao i prikupljene donacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Socijalno vijeće Grada Zlatara je odobrilo, a Grad Zlatar platio 26.750 kuna vlastitih sredstava za projekt kuće obitelji Bolšec kako bi mogli krenuti prema realizaciji istog. Izrada projekta iznosila bi 40.625 tisuća kuna, ali 15 tisuća kuna je donacija tvrtke Brosig. Uređenje kuće bez rušenja i gradnje nove nije moguće zbog derutnog stanja. Prikupljeni iznos na računu još nije dovoljan za izgradnju nove kuće. Nakon izrade cijelog projekta i troškovnika krenut ćemo u kupnju građevinskog materijala, a vjerujem da će se naći zajedničke ruke da sve i završimo. Na jednoj od fotografija možete vidjeti i prikupljeni iznos na računu od 71.821,40 kuna. U Župi je prikupljeno još 18 tisuća kuna koje se nalaze kod velečasnog. Također imamo neke tvrtke koje su se javile za sudjelovanje u nekim građevinskim materijalima, a neki građani se javili i za namještaj. Po izradi projekta imat ćemo i konačan troškovnik koliko nam novaca nedostaje. Svaka vaša donacija ubrzat će izgradnju toplog doma za obitelj Bolšec. Hvala svima vama koji ste do sad pomogli!", objavila na početku akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem svima na svakoj kuni koju uplaćuju za Topli dom obitelji Bolšec! Tri djevojčice trebaju dom jer je kuća derutna i stara te obnova nije moguća. Otac djevojčica je trajno nesposoban za rad te na žalost nije u mogućnosti obnoviti kuću", napisala je gradonačelnica Auguštan-Pentek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo