VATROGASCI NA TERENU / VIDEO Vatra progutala glisere u Medulinu: Osobe koje su bile na zapaljenom plovilu skakale u more

Image
Foto: Screenshot Facebook

Veliki problem je i nepostojanje hidranta na molu zbog čega je gašenje požara tim putem onemogućeno

26.8.2021.
15:07
Screenshot Facebook
VOYO logo

Policija je danas oko 14:20 zaprimila dojavu o požaru plovila u luci u Medulinu te je gašenje u tijeku, kazali su iz PU istarske za RTL.hr.

Vatra se vrlo brzo širi te je zahvatila više plovila, a situaciju dodatno komplicira vjetar. Policija i vatrogasci su na terenu, piše Regional Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navodno se barka zapalila kad se usidrila i uhvatila ostale", kazao je jedan od očevidaca.

Kako je Glas Istre saznao od očevidaca, na plovilu koje je plutalo u zaljevu krenuo je požar, vjerojatno uslijed pretakanja goriva. Kad je buknula vatra, osobe koje su bile na plovilu skočile su u more, a morske struje su dovele zapaljenu brodicu na kraj mola, te je vatra zahvatila i ostale brodice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je doznala redakcija Regional Expressa od vatrogasaca,vjetar je nekontrolirano odnosio vatru s jednog zapaljenog broda prema ostalim plovilima. Zabrinuti vlasnici ostalih plovila pomakli su svoje brodice. Veliki problem je bio i nepostojanje hidranta na molu zbog čega je gašenje požara tim putem onemogućeno.

Za RTL.hr iz JVP Pula su kazali da je situacija trenutno pod kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta na plovilima se procjenjuje na stotinjak tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo