razgovarale o referendumu / VIDEO Predsjednica o susretu sa Željkom Markić: 'Htjela sam čuti koje su joj namjere i ciljevi'

Predsjednica je kazala kako o susretu s gospođom Markić nije govorila jer se ni na koji način nije htjela miješati u postupak prikupljanja potpisa za referendum

3.6.2018.
15:10
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objasnila je novinarima u Osijeku, gdje provodi treći dan boravka u svom izmještenom Uredu u Osječko-baranjskoj županiji, kako je došlo do, kako je okarakteriziran, tajnog susreta sa Željkom Markić.

"To nije bila tajna. To je bilo prije početka prikupljanja potpisa. Htjela sam čuti od gospođe Markić koje su namjere i ciljevi. Ona je rekla da će razdvojiti pitanje izbornog zakona od pitanja prava pripadnika, odnosno zastupnika manjina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo to objavljivali jednostavno zato što se nisam ni na koji način htjela miješati u postupak prikupljanja potpisa i mislim da je to odluka koja je u konačnici pravedna i korektna. 

Kao što ste vidjeli prikupljen je dovoljan broj potpisa, ali kad već govorimo o ustavnosti mislim da bi trebalo preispitati odluke nekih gradonačelnika koji nisu dopustili skupljanje potpisa za referendum, pa ma što oni mislili o referendumskim pitanjima", kazala je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo