NOVINARI UŠLI U KB DUBRAVA I SNIMILI NOVI INTENZIVISTIČKI CENTAR; CAPAK OTKRIO: / 'Plenković je imao simptome i bio na testiranju'

Image
Foto: Screenshot: RTL

'Kaznu nećete dobiti ako nema tog socijalnog kontakta i ako nije javno okupljanje s više od pet osoba. Smisao je da izbjegnemo taj kontakt kada se može širiti virus. Imamo 700 kontakata oboljelih'

20.3.2020.
20:30
Screenshot: RTL
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je obišao KB Dubrava, a s njim je ekskluzivno u nove pripremljene prostore ušla ekipa RTL-a. Snimili su intenzivistički respiratorni centar.

Ove nove kapacitete digli su pripadnici Hrvatske vojske u suradnji s liječnicima i medicinskim osoblje u tek 30 sati. Radilo se na nekoliko kompleksa unutar bolnice, provučene su nove cijevi, postavljeni respiratori i bolnički kreveti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak reporterki RTL-a rekao je kako su troje oboljelih stabilno te da novih obiljelih nema. "U situacijama u kojima ljudi izlaze van i na otvorenom su je teže prenošenja virusa. Ali nitko nije prenio i onaj drugi rečenice, ako ste na otvorenom prostoru izbjegavajte socijalne kontakte. Svi su izašli van, djeca se igraju i ostvaruju socijalni kontakt. Zbog toga ova odluka da ćemo unijeti strože mjere", rekao je Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna za javno okupljanje s više od pet osoba

"Kaznu nećete dobiti ako nema tog socijalnog kontakta i ako nije javno okupljanje s više od pet osoba. Smisao je da izbjegnemo taj kontakt kada se može širiti virus. Imamo 700 kontakata oboljelih", objasnio je ravnatelj HZJZ-a.

Prilikom izdavanja lijekova daje se iskaznica iz koje se vidi kako se osoba zove. U suradnji s graničnom policijom razmijenjuju podatke. Zbog kršenja mjere određene od epidemiologa kazne idu od 3 do 8000 kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer došao na testiranje

"Ne može se nitko privatno testirati. Odlučili smo da ćemo testirati prema strogo određenim kriterijima. Sve koje trebamo prema preporukama epidemiologa i Svjetske zdravstvene organizacije i ostalih, testiramo. remijer Plenković je imao simptome i bio je u kontaktu s ljudima iz inozemstva. Zbog simptoma mu je određena mjera. On nije trebao platiti, nego je došao kao hitan slučaj i uzet mu je uzorak. On je to htio napraviti kao odgovoran građanin. Nije morao jer to pokriva HZZO", rekao je Capak.

Situaciju vezano za epidemiju koronavirusa možete iz minute u minutu pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STOŽER UPOZORIO NA MASOVNO KRŠENJE MJERA: /

Od jutros 17 novozaraženih, 3 na respiratoru; Ukupno 130 oboljelih

Image
STOŽER UPOZORIO NA MASOVNO KRŠENJE MJERA: /

Od jutros 17 novozaraženih, 3 na respiratoru; Ukupno 130 oboljelih

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo