Suđenje nastavljeno /

VIDEO Mamić napustio sudnicu i sabotirao nastavak suđenja u Osijeku: 'Ne želim sudjelovati u ovom cirkusu!'

Zdravko Mamić tek što je ušao u osječku sudnicu, istu je napustio jer mu je zasmetao velik broj pravosudnih policajaca koji su bili prisutni. 'Ne želim sudjelovati u ovom cirkusu', uzviknuo je i otišao.

14.5.2018.
9:40
VOYO logo

U 10 sati na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Zdravku Mamiću, bratu mu Zoranu, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru. 

Danas se na sudu očitovao USKOK, ali i sud na dokazni materijal koji je Zdravko Mamić donio prosli put u dvije Dinamove vrećice, nakon čega se očekuju završne riječi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, prošli put svoju obranu iznijeli su optuženici. Zdravko Mamić negirao je sve što mu se stavlja na teret, ali i obrušio se na USKOK kada ih je još jednom prozvao za politički montirani proces. 

Kako javlja reporterka Ivana Ivanda Rožić zbog izjave Zdravka Mamića u Globusu kako će "popiti otrov kao Praljak u haškoj sudnici" danas je na osječkom Županijskom sudu angažirano više policajaca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto prije 10 sati, Mamić se pojavio u sudnici. Pri ulasku u sudnicu, Mamića su detaljno pregledali, od džepova pa nadalje, kao i sve odvjetnike i ostale optuženike. No, postupak nije trajao ni pet minuta, a Mamić je napustio sudnicu, javlja naša reporterka! Navodno mu je zasmetao velik broj pravosudnih policajaca koji su bili prisutni. 

"Hoće li ovi pravosudni policajci cijelo vrijeme tu stajati?! Ne želim sudjelovati u ovom cirkusu", rekao je Mamić, a zatim išetao iz sudnice. 

Rasprava je nakon toga nastavljena bez Mamića. U samoj dvorani ostala su četiri pravosudna policajca. Sudac čita sve što je donio Mamić u dvije Dinamove vrećice na prošlom ročištu. Radi se o dva registratora u kojemu je bilo 227 dokumenata. 

Predsjednik Sudskog vijeća Darko Krušlin izvijestio je da se dva registratora nalazi ukupno 227 različitih dokumenata te da se Uskok, u pismenom očitovanju, usprotivio većini prijedloga, osim uvidu u ugovor o profesionalnom igranju između NK Dinama i igrača Gorana Ljubojevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propust obrane Zdravka Mamića

Naime u dvije vrećice koje je u ime Dinama Mamić donio na sud bilo je 227 dokumenata, a među njima se omaškom našao i papir u kojemu se nalaze upute o tome kako će Lovren svjedočiti na sudu. Na papirima čak piše "eventualno pitanje USKOK-a". Više pročitajte OVDJE!

Tužiteljstvo je predložilo da se obavi uvid i u ugovor o podjeli transfera između NK Dinama i toga igrača, čemu se usprotivila Mamićeva obrana, istaknuvši da ta dokumentacija nema veze sa činjeničnim stanjem i predmetom ovoga postupka, pa će se suđenje nastaviti nakon što Sudsko vijeće odluči o ovom dokaznom prijedlogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo