razgovor s gradonačelnikom / VIDEO Krstulović Opara za RTL najavio velike projekte i poručio: 'Split nije grad slučaj!'

'Ja sam na početku rekao što mi je, to je važno podijeliti sa javnošću. Dobro se osjećam, ovo je ozbiljna borba koja će dugo trajati'

3.5.2018.
18:45
VOYO logo

Vlada sutra zasjeda u Splitu. Na stolu su ugovori - vrijedni dvije milijarde kuna koji bi trebali preporoditi grad i okolicu.

Među najvažnijim ulaganjima svakako su izgradnja brze, prigradske željeznice od zračne luke Resnik do Splita, kao i izmještanje željezničkog kolodvora iz trajektne luke u Kopilicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči potpore Vlade projektima od tehnološkog parka do garaža - s gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom razgovarala je Damira Gregoret.  

"Točno. Te točke postaju obveza ministarstava, a i pojedinih ministara. Od premijera očkekujem da će voditi brigu o izvršavanju tih obećanja. Gradonačelnici i župan inzistrat će da što Vlada donese da se i izvede", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezivanje zračne i trajektne luke?

"Mi ne spajamo samo Split. Ja očekujem da ćemo do kraja mandata imati zahvate. Ne mogu reći o rokovima. Volio bi čuti ministra koji će to reći. Ja ću mu disati za vratom", jasan je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karepovac?

"Radovi će se nastaviti. Govorimo o 30 mjeseci. Imate ćemo zelenu oazu, novi Marjan", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split grad slučaj?

"Moj grad nije grad slučaj. Nekome je interesantno to potencirati, ali Split je siguran grad, grad dobrih i pitomih ljud. Šampion turizma, pun turista", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O zdravstvenom stanju.

"Ja sam na početku rekao što mi je, to je važno podijeliti sa javnošću. Dobro se osjećam, ovo je ozbiljna borba koja će dugo trajati", poručio je splitski gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo