Lika kao divlji zapad /

VIDEO Donosimo detalje opće makljaže na Velebitu: 'Da policija nije pucala u zrak ne bismo izvukli živu glavu'

Šav na tjemenu, masnice, posjekotine po tijelu - Milošu su podsjetnik na susjede koji su konje pustili na njegov pašnjak

3.5.2018.
19:34
VOYO logo

Nepuna tri mjeseca nakon što je RTL-ov istraživački magazin Potraga otkrila kako su gospićkom stočaru na pašnjak s ovcama upali tuđi poludivlji konji koje nitko ne nadzire, ali netko na njima ubire poticaje - situacija je eskalirala.

Došlo je do opće makljaže šipkama i kolcima u kojoj se tuklo 30-ak ljudi, a policija ih je uspjela zaustaviti tek pucnjevima upozorenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šav na tjemenu, masnice na rukama i leđima, posjekotine po tijelu - Milošu su bolni podsjetnik na susjede koji su svoje konje pustili na njegov pašnjak, a sada ga i pretukli i to uz prisustvo policije.

"I u toj gužvi nastane lomljava. Oni su imali uz sebe šipke, desetke, rebrane komade one drvene i oni kad su počeli nas mlatiti to se živa glava ne može izvući. Policija tu, njih dvojica što će, pucaju u zrak, ništa", ispričao nam je Miloš Bakus iz Vukave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov je šurjak, kaže, zbog ozljeda tri dana proveo u bolnici. "Mene su tukli po glavi i rebrima. Znači, kad sam pao dolje, onda su nogama. Nisu gledali hoće te ubit il' će te ostaviti na životu", kazao nam je Miroslav Brajković.

Mlada lička obitelj bavi se uzgojem 300-ak ovaca. No, u zadnje tri godine vrijeme i energiju najviše gube na prijetnje koje, kažu, nikako ne prestaju. Sada iz straha ni djecu ne šalju u školu.

"Bojim se, jednostavno se bojim. Ja ne znam više što na ovo da kažem. Meni kao da je onaj dan dragi Bog rekao da zovem snahu da bježe ispred kuće", kroz suze nam je ispričala Zrinka Bakus iz Vukave.

"To je čisti pokušaj ubojstva", ističe Miloš Brakus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali kako nema lomova, sve ozljede se službeno vode kao lakše, pa je šestero napadača tek prekršajno prijavljeno.

"Policijski službenici su bili na mjestu događaja, znači u Širokoj Kuli kada je više osoba fizički napalo drugu skupinu ljudi. Tu su četiri osobe lakše ozlijeđene i policijski službenici su ispalili više hitaca u zrak radi upozorenja", izjavila je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je zime RTL-ova Potraga zabilježila svjedočanstva više stanovnika okolice Gospića koji su se žalili na zlostavljanje od ljudi koji, tvrde, ubiru izdašne državne poticaje za uzgoj konja, a onda ih drže izgladnjele i bez nadzora.

"Mnogi dobivaju milijunske iznose, a da ne uzgajaju dva poljska puža. Što se tiče policije, mi smo već odavno upozorili policiju što se događa, međutim čini mi se da je tu netko s nekim u dealu još od pogibije čovjeka u prometu od strane lutajućih konja. Još se ništa dogodilo nije.Kod nas je alarmantno do Boga i to boli", kazao je Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića (HSP).

Lika je ovih dana očito poput Divljeg Zapada.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo