predsjednik opleo po svima / VIDEO 'Brnabićka je Vučićev kurir, a Srpsko narodno vijeće ne predstavlja Srbe u Hrvatskoj. Oni su prevara'

Image
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Brnabić je glasnogovornica, ona je kurir gospodina Vučića. Naravno, ja to ne podcjenjujem, samo treba znati. To je isto važna uloga, ali treba znati tko igra kakvu ulogu. Ona nije kreator. A oni i dalje lupetaju, brate, o etničkom čišćenju, o hrvatskom genocidu, ej dosta više!, kazao je Milanović

1.5.2023.
14:40
Ivica Galović/Pixsell
VOYO logo

 "Ako Srbija želi u Europsku uniju, mora uvesti sankcije Rusi", rekao je predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak i pritom izrekao svoje ocjene o jučerašnjem sastanku hrvatskog premijera s premijerkom Srbije.

"Srbija ako želi u Europsku uniju, mora prekinuti ovu vrstu odnosa s Rusijom, mora. Mora uvesti sankcije", rekao je hrvatski predsjednik novinarima nakon obilježavanja Međunarodnog praznika rada u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je Beogradu da rat u Ukrajini traje više od godinu dana, a da se oni još nisu izjasnili "gdje su". 

Predsjednik Milanović je dodao da se njega smatra rusofilom, ali premijer (Andrej Plenković) "najnormalnije se nalazi i kuje nekakve velike, ali dosta nejasne planove s ljudima koji su ruska platforma u Europi", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
radostan susret /

Ona izgleda kao da joj je baš drago što je tu. A drago je, izgleda, i njemu: Susreli se Plenković i Brnabić

Image
radostan susret /

Ona izgleda kao da joj je baš drago što je tu. A drago je, izgleda, i njemu: Susreli se Plenković i Brnabić

Tim riječima komentirao sastanak premijera Andreja Plenkovića sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić u Banskim dvorima u nedjelju. 

"Vidio sam da je bila u Zagrebu, došla je na skupštinu Srpskog narodnog vijeća. To je jedna, mislim to su činjenice, ako nekoga smetaju činjenice nek mi kasnije ne cmizdri da nekog vrijeđam, to su vrlo bitni podaci, radio sam i surađivao s ljudima iz te udruge, Srpskog narodnog vijeća, godinama. Neke stvari sam prešučivao jer sam vjerovao više u dobronamjernost nekih ljudi, ali to nije reprezentativna ustanova i organizacija. Oni ne predstavljaju Srbe u Hrvatskoj. To je naprosto prevara", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je u 12. izbornoj jedinici, od ukupnog broja pripadnika srpske manjine, glasovalo (samo) njih 13 tisuća, a 10 tisuća glasova otišlo je zastupniku srpske nacionalne manjine i predsjedniku SNV-a Miloradu Pupovcu. 

“Koliki je to postotak? To je kao da je za mene kao predsjednika Hrvatske, za mene je glasalo preko milijun ljudi, što mi se čini kao neki minimum, a recimo red veličine, to je kao da je za mene u Hrvatskoj glasalo 170, 180 tisuća ljudi, to je jako tanka priča”, istaknuo je Milanović i poručio Pupovcu da nije pravi predstavnik Srba u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želiš partnerstvo, onda ok, predstavljaš se kao predstavnik Srba, nisi to, to sam puno više ja nego ti,  ali (...) samo budi pristojan”, poručio mu je i dodao da mu je dosta više Pupovčevog “lupetanja” u Hrvatskom saboru. 

“Užasna nesigurnost, gomila netočnosti, broj stradalih u Jasenovcu, etničko čišćenje, to slušamo od Pupovca u Saboru. Mene to smeta, ako mene to smeta, onda smeta svakog prosječnog, liberalnog Hrvata, a takva je većina”, rekao je dodavši da su to su gluposti, a Pupovcu poručio da “ne lupeta više”. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Brnabićki: Ona nije kreator'

"Brnabić je glasnogovornica, ona je kurir gospodina Vučića. Naravno ja to ne podcjenjujem, samo treba znati. To je isto važna uloga, ali treba znati tko igra kakvu ulogu. Ona nije kreator. A oni i dalje lupetaju, brate, o etničkom čišćenju, o hrvatskom genocidu, ej dosta više! Ja sam zadnji čovjek kojem se može u Hrvatskoj predbaciti antisrpstvo ili antipatija prema Srbima, toga kod mene nema. Usprkos svemu što se događalo u ratu i dalje sam zadržao određenu vrstu, nadam se da nikog neće zasmetati riječ, afiniteta, spremnosti na razgovor. Na kraju krajeva mnoštvo ljudi tog entiteta su moji birači i to ne jednom nego više puta. Tako da baš ne mogu ni pilit granu na kojoj sjedim. Nisam baš toliki majmun", istaknuo je predsjednik Milanović.

Brnabić je u nedjelju sudjelovala na Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća (SNV) u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žigmanova je Vučić uzeo kao neku gestu, ali u stvari mu ne treba jer ima većinu bez 20 Žigmanova. Plenković je Pupovčev talac i obrnuto. To u politici nije dobar odnos", dodao je Milanović.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo