'EKSPLODIRAO JE JAKUŠEVEC' / VIDEO Bivši Bandićev pročelnik pustio navodnu snimku radnika s Jakuševca: 'U zadnji čas sam izašao'

'Kada neodgovorni diletanti dođu u poziciju da upravljaju gradom, onda to završava tragično', poručio je Lovrić. Dodao je da su iz oporbe upozoravali na Tomaševića i da će se dogoditi neka tragedija s obzirom na to da način na koji upravlja gradom i gospodari gradskim resursima

4.12.2023.
14:58
VOYO logo

Dugogodišnji suradnik pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i nekadašnji pročelnik Ivica Lovrić iz Kluba nezavisnih zastupnika pred novinarima je pustio snimku na kojoj, prema njegovim tvrdnjama, jedan djelatnik opisuje što se jutros događalo na Jakuševcu tijekom odrona.

"Eksplodirao je Jakuševec, ja sam bio na kompostani. Kad je to počelo gorjeti… Slavim drugi rođendan, stari. U zadnji čas sam izašao van. Čovjek je naš bez ruke ostao, odnijelo ju je skroz do nasipa na glavni cestu. Užas", čuje se na snimci koju je s mobitela pustio Lovrić tijekom izjave za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je suosjećanje djelatnicima koji su u trenutku odrona bili na Jakuševcu. "Kada neodgovorni diletanti dođu u poziciju da upravljaju gradom, onda to završava tragično", poručio je Lovrić. Dodao je da su iz oporbe upozoravali na Tomaševića i da će se dogoditi neka tragedija s obzirom na to da način na koji upravlja gradom i gospodari gradskim resursima.

Image
TRAŽE OSTAVKE /

VIDEO Zaiskrilo na Jakuševcu. Mještani okružili Tomaševića: 'Ne skrivaj se. Zašto ne želiš razgovarati?'

Image
TRAŽE OSTAVKE /

VIDEO Zaiskrilo na Jakuševcu. Mještani okružili Tomaševića: 'Ne skrivaj se. Zašto ne želiš razgovarati?'

"Nakon odrona od prije nekoliko tjedana, dogodila nam se eksplozija rano jutros u kojoj imamo i stradalih. Ovo nas upućuje da ovo neće stati. Da ako se vozite u neispravnim autobusima i tramvajima, ako protuzakonito odlažete u Jakuševcu, ako ne održavate vodovod ili ne pilite suha stabla, da će se tragedije događati i dalje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom je prilikom prozvao i Državni inspektorat i glavnog državnog inspektora Andriju Mikulić jer, kako kaže, nisu radili svoj posao te je dio krivice jutrošnju tragediju prenio i na njih.

"Želim podsjetiti da ne samo da smo upozoravali Tomaševića, već ja i moji suradnici dvije godine upozoravamo i Državni inspektorat i glavnog državnog inspektora što se događa na Jakuševcu. Međutim, inspektorat Tomaševićeve protuzakonite radnje uporno štiti. Da je inspektorat radio svoj posao, ovo se ne bi dogodilo. Stoga pozivam Tomislava Tomaševića i državnog inspektora Andriju Mikulića pozivam na ostavku. Dok su oni na svojim mjestima, Zagrepčani se ne mogu osjećati sigurno", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, odronu je koji se na Jakuševcu dogodio jutros prije 7 sati ozlijeđeno je troje radnika, a jedan teže. Amputirana mu je ruka, slomljena su mu rebra te ima kompresivnu frakturu torakalnog kralješka i nalazi se na intenzivnom odjelu u Kliničkom bolničkom centru Zagreb s teškim ozljedama koje u ovom trenutku nisu opasne po život.

"Nije bilo mogućnosti rekonstrukcije ruke. Budan je, pri svijesti i komunikativan", dodao je predstavnik klinike za anesteziju i intenzivnu medicinu, profesor Mihaljević. Ostala dva djelatnika su lakše ozlijeđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ranije je poručio da je u tijeku istraga koja bi trebala otkriti kako je došlo do novog odrona, drugog u manje od mjesec dana. Sve su inspekcije na terenu, a najavio je da će Grad provesti i neovisnu istragu te da su angažirali neovisnog sudskog vještaka.

Poručio je da se moga utvrditi tko je odgovoran za ovakvu nesreću kako se ne bi ponovila i najavio sankcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se utvrdi da je odgovornost gradske firme, privatnih firmi, bilo čija, za ovo mora biti sankcija. Ovo se ne smije događati. Odlaganja trenutno nema, ono je suspendirano", zaključio je Tomašević i zatražio hitan sastanak s Vladom da se utvrdi što se sve treba napraviti kako bi se konačno zatvorilo odlagalište Jakuševec.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi odron: Opet se urušila planina smeća na Jakuševcu, 3 ozlijeđenih. Neslužbeno: Radnik ostao bez ruke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo