STRADALI U ODRONU / Liječnik o ozlijeđenima na Jakuševcu: 'Jednom smo amputirali nadlakticu, ima i slomljena rebra. Na intenzivnoj je'

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ranije je potvrdio da su ozlijeđene tri osobe, a da je jedna u teškom stanju

4.12.2023.
13:16
VOYO logo

Predstavnik klinike za anesteziju i intenzivnu medicinu, profesor Mihaljević otkrio je da je jedan od ozlijeđenih radnika s Jakuševca stigao prije 45 minuta u jedinicu intenzivnog liječenja nakon operacije te je prije svijesti i komunikativan.

"Radi se o 59-godišnjem muškarcu koji je ozlijeđen.Izgubio je lijevu nadlakticu, ima tri slomljena rebra i ima kompresivnu frakturu torakalnog kralješka. To su teške tjelesne ozljede koje mu u ovom trenutku ne ugrožavaju život, ako ne dođe do komplikacija na plućima ili infekcije", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je muškarcu amputirana lijeva nadlaktica, ali ne očekuje se da će trebati dodatne kirurške zahvate.

Image
TRAŽE OSTAVKE /

VIDEO Zaiskrilo na Jakuševcu. Mještani okružili Tomaševića: 'Ne skrivaj se. Zašto ne želiš razgovarati?'

Image
TRAŽE OSTAVKE /

VIDEO Zaiskrilo na Jakuševcu. Mještani okružili Tomaševića: 'Ne skrivaj se. Zašto ne želiš razgovarati?'

"Nije bilo mogućnosti rekonstrukcije ruke. Budan je, pri svijesti i komunikativan", dodao je Mihaljević. Ostala dva djelatnika su lakše ozlijeđena te nisu zaprimljena na intenzivnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je jedan od trojice ozlijeđenih radnika promptno operiran u KBC-u Zagreb i u fazi je buđenja iz anestezije te dodao da druga dva djelatnika imaju lakše tjelesne ozljede.

"To je tragedija koja se, nažalost, dogodila, a možda se nije trebala dogoditi", rekao je Beroš odgovarajući na novinarski upit u Osijeku gdje se nalazi na svečanosti otvorenja nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijama, dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek te obilježavanju Dana grada Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je da su ozlijeđene tri osobe, a da je jedna u teškom stanju. Kako smo ranije doznali iz bolnice, jedan je djelatnik bio na operaciji te ima traumatsku ozljedu ruke.

Prema prvim neslužbenim informacijama, odrezana mu je ruka te su ju vaskularni kirurzi pokušali spojiti. Drugi je navodno u stanju šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi odron smeća u manje od mjesec dana dogodio se jutros malo prije 7 sati. Policija osigurava mjesto događaja, a Sajmišna cesta od Jakuševca u smjeru zapada je zatvorena.

Zagrebački gradonačelnik kazao je da odlaganja otpada na Jakuševcu nema i da je ono suspendirano. Zatražio je hitan sastanak s Vladom kako bi se utvridilo što se sve treba napraviti da se konačno zatvori odlagalište Jakuševec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Mještani Jakuševca okružili Tomaševića: 'Morate podnijeti ostavku. Kaznene prijave ćete dobiti'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo