ŽUPIĆ U RTL-U DANAS / Veteran 4. gardijske za RTL: 'Nije nas briga što preko granice još uvijek sve negiraju'

U RTL-u Danas o današnjoj proslavi i Oluji govorio je veteran 4. gardijske brigade Damir Župić.

5.8.2020.
18:44
VOYO logo

U RTL-u Danas o današnjoj proslavi i Oluji govorio je veteran 4. gardijske brigade Damir Župić

On je prije 25 godina svjedočio podizanju hrvatske zastave na Kninsku tvrđavu. "To je veličanstvena pobjeda. Sa godinama svaka proslava mi je sve draža i draža", rekao je Župić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj veliki trenutk smo osjetili dva dana prije kada smo dobili signal za akciju. Akcijama prije koje su prethodine, Zima '94, Skok 1 i Skok 2, Ljeto '95 - polako se širio naš teritorij kroz Bosnu vezano za okruženje Knina, znali smo da to slijedi i svi smo čekali taj signal kada će doći. I hvala Bogu da se dogodio kada se dogodio. Ostalo je sve povijest napisala", kazao je. 

Na pitanje kako mu se čini današnja proslava rekao je da mu je svake godine proslava dostojanstvena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je prvotno da je to dan branitelja. Što znači da branitelji mogu ući slobodno. Pa branitelji poštivaju i epidemiološke mjere i poštivali su razno razne kolone. Imao sam situaciju da sam imao zarobljenike i poštivao sam ih. Ako se branitelji ostave na ogradi i na njoj se gužvaju, je li to epidemiološka mjera?", kazao je. 

Rekao je da podržava političke poruke suživota. "Super je što je to pokazala i druga strana. A tamo preko granice gdje i dalje negiraju sve to skupa, nije nas ni briga, niti nas je ikada trebalo biti briga", zaključio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo