VESNA PUSIĆ: / 'Ova bratija koja se okupila da minira moju kandidaturu meni osobno pomaže, ali štete državi'

Image
Foto: screenshot N1

Hrvatska kandidatkinja za glavnu tajnicu UN-a Vesna Pusić komentirala je pokušaje dijela Domoljubne koalicije, predvođenih strankom HSP-AS da se njena kandidatura osujeti.

20.4.2016.
19:28
screenshot N1
VOYO logo

'Obzirom tko se okupio ovdje, dakle ljudi koji zagovaraju i koriste govor mržnje, diskriminaciju po nacionalnom i svakom drugom kriteriju, zastrašivanje u politici, organiziraju demonstracije da bi zastrašili ljude koji reguliraju situaciju u medijima, koriste se najvulgarnijim izrazima, zastupaju ekstremno desničarske revizionističke političke stavove,"rekla je Pusić u Dnevniku N1 televizije i dodala kako je uvjerena da joj ovakvi pokušaji ne štete, nego pomažu.

'Ovo meni pomaže, ali zemlji škodi'

'Da se takva bratija okupila u pokušaju da se minira hrvatska kandidatkinja za glavnu tajnicu UN-a meni osobno pomaže. Naravno, zemlji, nažalost, škodi. To nitko nije registrirao, oni će pretpostavljam pokušati tražiti istomišljenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u Saboru je 21 zastupnik potpisao peticiju protiv Pusićkine kandidature, a na današnjoj konferenciji za medije naglasili su kako 'svjetonazor Vesne Pusić nije dobar za čovječanstvo.' Iz HSP AS poslali su priopćenje u kojem prozivaju i premijera Tihomira Oreškovića jer je podržao Pusić.

Image
NOVI SUKOB U VLADAJUĆOJ KOALICIJI: /

'Oreškovićev potez nas je zgrozio, sve ćemo učiniti da naštetimo Pusić'

Image
NOVI SUKOB U VLADAJUĆOJ KOALICIJI: /

'Oreškovićev potez nas je zgrozio, sve ćemo učiniti da naštetimo Pusić'

"Premijer je rekao da bi on rado čuo što se dogodilo i kako je to sve prošlo, ja sam već prije rekla da ću ga vrlo rado o tome obavijestiti ako ga to interesira. Budući da je rekao da bi to htio čuti, javili smo se u njegov ured i dobili termin za sastanak,' rekla je Pusić koja očekuje da će do sastanka doći već ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak s Oreškovićem

Naglasila je i kako od Oreškovića neće tražiti podršku Vlade. "Mene je predložila hrvatska Vlada u punom sastavu i punoj snazi debelo prije izbora, nakon što je u UN-u izglasana rezolucija o novom načinu izbora. Vjerujte, barem pola od 95 država članica je u trenutku moga predstavljanja na Googleu tražilo gdje je Hrvatska," rekla je Pusić.

HNS neće sudjelovati u preslagivanju Vlade

Na upit, hoće li HNS sudjelovati u eventualnom preslagivanju Vlade, kao što se špekulira u medijima, Pusić je takvu mogućnost odbacila. " Nema nikakve šanse da zastupnici HNS-a ili HNS bude u parlamentarnoj većini bez izbora,. Nakon izbora mislim da ima velike šanse," rekla je počasna predsjednica HNS-a koja je isto tako odbacila navode da je glavni tajnik stranke Srećko Ferenčak onaj koji radi na tome da HNS uđe u Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'On je zadnji koji bi to pokušao. Sasvim je jednostavna logika, drugo je zdrav razum. Koga bi se povuklo? Tko bi pretrčavao? Ja? Ivan Vrdoljak? Anka Mrak Taritaš? Mi nismo za takvu vrstu igara, a glasine se šire, jer se nemaju o komu drugom širiti, jer nitko drugi nema takav broj zastupnika,' pojasnila je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo