VELJAČA ĆE OPRAVDATI IME: / Idući tjedan pažljivo pratite prognoze jer u srijedu stiže velika promjena

Image

Prošli tjedan moglo se uživati u gotovo proljetnim temperaturama, suncu, ali i sve dužem danu. Ipak sredinom tjedna, veljača bi mogla opravdati ime.

31.1.2016.
22:06
VOYO logo

Nekoliko je teorija o etimologiji imena veljače: U školi se u često uči ona kako veljača dolazi od riječi varljiv, prema drugoj nazvana je prema "veljanju" tj. sparivanju mačaka ( razumljivo zašto se ta ne ističe baš u nižim razredima) dok neki jezikoslovci ističu kako je možda posrijedi to što dani postaju duži, tj. "velji". Ne znamo za mačke, ali dani će svakako postati dulji a kako najavljuju prognostičari i vrijeme će biti prilično promjenjivo.

Image
VAKULINA PROGNOZA: /

Dolaze nam iznadprosječno topli dani i mjeseci

Image
VAKULINA PROGNOZA: /

Dolaze nam iznadprosječno topli dani i mjeseci

Počinje u srijedu

Image
Foto: Screenshot / DHMZ

U ponedjeljak i utorak na kopnu će biti suho, djelomično sunčano i ponovno osjetno toplije pa bi temperatura zraka u ta dva dana bila između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva. Oko srijede je moguća promjena s kišom i zahladnjenjem, a u gorju i snijegom. Na moru početak tjedna neće donijeti zimu. Prvi tjedan veljače bit će natprosječno topao, osobito u prvom dijelu tjedna koji će biti suh. Nešto promjenjivije uz malo niže temperature moglo bi biti njegovom drugom dijelu. Većim dijelom tjedna dominirat će jugo, piše Crometeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od srijede pak u unutrašnjosti počinju padati oborine. Tako se za Zagreb i okolicu, prema prognozi DHMZ-a, može očekivati kiša, dok će temperatura biti između 3 i 12 stupnjeva Celzijevih. Četvrtak bi moglo biti malo više sunca, no i dalje se najavljuje kiša, uz niže temperature, s najnižom od 0 stupnjeva Celzijevih. Petak prestaje padati, no i dalje će biti hladno, a vikend će biti oblačan i hladan, s najvišom temepraturom od 12 stupnjeva.

Delnice: Snijeg i debeli minusi

Image
Foto: Screenshot / DHMZ

U Delnicama je druga priča, jer se već od utorka očekuju prve kiše, dok bi snijega moglo biti u srijedu i u četvrtak. Vrijeme će se malo smiriti, da bi u nedjelju opet bilo kiše, a temperatura će u Delnicama od četvrtka ići i do minus 8 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani će se u ponedjeljak, iako na tek nekoliko stupnjeva, moći "sunčati", jer će vrijeme biti sunčano i vedro sve do srijede, kada i njih čeka kiša. Ona će padati još i u četvrtak, a vikend donosi razvedravanje.

Image
Foto: Screenshot / DHMZ

Diljem Hrvatske se, dakle, sredinom tjedna očekuje tmurno vrijeme s padalinama, no posvuda bi već idući vikend trebao biti relativno stabilan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budite strpljivi na cestama jer će hladno vrijeme i kiša stvoriti poledicu na cestama i kolnicima.

N1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo