uručene plakete / 'Veliko srce Varaždina': Ovi učenici su primjer pozitivnog djelovanja u gradu

Image
Foto: Varazdinski.hr

U Gradskoj vijećnici su danas, 26. listopada, povodom Međunarodnog dana međusobnog pomaganja, svečano uručene plakete 'Veliko srce Varaždina', koje se već petu godinu dodjeljuju učenicima varaždinskih osnovnih škola.

26.10.2016.
14:37
Varazdinski.hr
VOYO logo

Plaketu je 2012. godine ustanovilo Dječje gradsko vijeće Varaždina s namjerom promoviranja humanog, humanitarnog, suradničkog ponašanja, međugeneracijske pomoći, onih osobina koje osobu čine dobrim prijateljem, kolegom, bilo u školi, ustanovama , susjedstvu ili drugim mjestima.

- Sve je krenulo 2012. godine kad su mediji bili prepuni temama o međuvršnjačkom nasilju, stoga su vijećnici Dječjeg gradskog vijeća zaključili kako se više govori o lošim stvarima, nego o dobrim primjerima. U našoj sredini postoje ljudi koji čine dobre stvari, a njihova su djela nezamijećena. Tako su nagrađeni oni koji su empatični, čine dobra djela te žive takav način života. Prijedloga je bilo puno, tako da je odluka bila teška jer zaista postoje djeca koja su humana, koja ne pristaju biti nasilni i koji još uvijek znaju, mogu i vjeruju u dobro, a samo na taj način možemo promijeniti svijet - istaknula je Dubravka Novak, koordinatorica za Dječje gradsko vijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više saznajte na portalu Varaždinski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo