treći konvoj pomoći / Veliko srce njemačkih vatrogasaca: U Glinu stigli sa 16 kamiona i šlepera pomoći, dopremili i 17 kontejnera

Image
Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg na potresom pogođeno područje dopremili su treći konvoj pomoći

22.1.2021.
15:39
Hrvatska vatrogasna zajednica
VOYO logo

Konvoj koji su činila četiri kombi vozila te 16 kamiona i šlepera s 43 vatrogasca, je dopremio 17 stambenih kontejnera i sanitarnih kontejnera, vatrogasnu opremu i građevinski materijal potreban za obnovu. Također je donirano i jedno bolničko vozilo. 

Vatrogasci Baden-Württemberga su prvi konvoj sa 110 tona vatrogasne opreme, medicinske opreme i prehrambenih potrepštine dopremili 2. siječnja. Drugi konvoj koji su činila 23 vatrogasna vozila i šlepera dostavio je 8. siječnja raznu vatrogasnu opremu, građevinski materijal, odjeću, higijenske i prehrambene potrepštine. Također su za potrebe vatrogasaca na pogođenom području donirana tri navalna vozila i dva kombi vozila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konvoj su dočekali državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić te županijski vatrogasni zapovjednik Mijo Brlečić.

Dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva, vatrogasci Baden-Württemberg posebnu vezu imaju s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije. Zahvaljujući kontaktu između zapovjednika Gerhadra Laia i Mije Brlečića, još od Domovinskog rata njemački vatrogasci su dostavili oko 50 vozila za ovo područje te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trećem konvoju stigao je veći broj stambenih kontejnera koji će pomoći smještaju građana na stradalom području, a vatrogasna oprema će biti raspoređena vatrogascima na terenu. Od srca zahvaljujem dragim prijateljima na ovoj donaciji", rekao je zapovjednik Brlečić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo