Stranci nahrupili u velikom broju, gosti se ne mogu načuditi koliko smo jeftini

Dentalni turizam okosnica je razvoja pojedinih općina u Istri.

29.9.2014.
7:39
VOYO logo

Tako zarađuju na dvije strane – kao zubari, ali i kao turistički djelatnici. Ako se radi o kompliciranim implantološkim tehnikama, pojedini pacijenti znaju ostaviti i do 50-ak tisuća kuna na zubarski rad, te još 1.000 eura za smještaj i prehranu. Taj se trend iz Istre polako premješta i prema Dalmaciji, posebice Splitu i okruženju.

Dižu se milijunski krediti, otvaraju se ordinacije, a uz njih se grade apartmani i mali hoteli, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno jeftiniji od ostalih

Zbog čega stranci na stomatološku obradu dolaze kod nas? Dovoljno je reći – cijene i kvaliteta rada. Barem tako u svojim dojmovima navode strani pacijenti. Primjerice, pišu da plomba u Splitu zapada oko 40 eura, u Londonu je oko 100, a u Hustonu čak 150 eura. Ako se radi implantologija, onda je ušteda i nekoliko tisuća eura.

Koliki je udio stranih pacijenata rekao je i jedan mladi splitski stomatolog, koji je otvorio svoju ordinaciju kako bi privukao stranu klijentelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Stranci sudjeluju u udjelu oko 40 posto tijekom ljeta, sve ih više spaja odmor i posjet stomatologu. Zimi se taj postotak malo spusti, ali primijetio sam da ovdje dolaze i tijekom siječnja i veljače samo kako bismo im sredili zube. Naša radna filozofija ne podrazumijeva masovni dentalni turizam po najnižim cijenama, nego vrhunsku kvalitetu rada po najvišim standardima'', ističe on, navodeći da su općenito reakcije na cijene uvijek pozitivne jer su Švicarskoj i nordijskim zemljama i do 10 puta više.

''Gospodin se nije mogao načuditi koliko smo jeftini, rekao je da sam mu uštedio jedno ljetovanje, a to je bio jedan mali rad koji je bio gotov za dva sata'', ispričao je mladi zubar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo