Primjer dobre prakse / Veliki ponos: Zbog zapošljavanja osoba s invaliditetom ova je hrvatska tvrtka dobila nagradu 'Poslodavac godine'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Imamo izgrađen sustav komunikacije sa zaposlenicima, a posebnu pažnju usmjeravamo na osjetljive skupine zaposlenika

21.5.2019.
15:55
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Naftna kompanija Ina primila je u utorak nagradu Poslodavac godine za osobe s invaliditetom za 2018. godinu, u kategoriji "primjer dobre prakse", kojom se potiču poslodavci koji su uvidjeli prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom i savladali uvriježene predrasude vezane uz njihovo uključivanje u svijet rada, priopćeno je iz Ine.

"Primjer dobre prakse", dodaje se u priopćenju, kategorija je poslodavaca koju nominiraju Centar za profesionalnu rehabilitaciju, Ured Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Hrvatski zavod za zapošljavanje, a radi se o poslodavcima koji organizacijom rada, osviještenošću i trudom osiguravaju osobama s invaliditetom sigurne i prilagođene uvjete rada te održiv i učinkovit rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ina je društveno odgovorna kompanija, usmjerena na održivi razvoj, brigu o zdravlju i sigurnosti zaposlenika te zajednice u cjelini. Imamo izgrađen sustav komunikacije sa zaposlenicima, a posebnu pažnju usmjeravamo na osjetljive skupine zaposlenika i zato nam je drago da je naš trud prepoznat", poručio je član Uprave Ine Niko Dalić.

Kazao je da se u Ini uvjeti rada prilagođavaju sukladno individualnim potrebama, a sve je to dio šire strategije upravljanja raznolikošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo