KRAJ TOPLINSKOG VALA / Velika promjena vremena! Budite na oprezu: Očekujte pljuskove s tučom i jakim vjetrom

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nevrijeme će zahvatiti većinom kopnene predjele Hrvatske, dok ga Jadran ne bi trebao niti osjetiti

16.6.2019.
11:51
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Danas popodne očekuje nas kraj toplinskog vala, a u dijelovima Hrvatske bit će i  nevremena. 

Nevrijeme će zahvatiti većinom kopnene predjele Hrvatske, dok ga Jadran ne bi trebao niti osjetiti. Do naglog razvoja oblaka doći će zbog nailaska hladne fronte na veoma topao i vlažan zrak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnja Hrvatska

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti vruće, od 30 do 33 stupnja Celzijevih, a bit će i neugodno sparno. Zbog toga postoji velika vjerojatnost ne samo za izraženije grmljavinske pljuskove već mjestimice i tuču i osobito jaki vjetar poslijepodne i navečer. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istok Hrvatske

Slično će biti i na istoku Hrvatske, vruće i sparno oko 33 stupnja. Intenzivniji grmljavinski pljuskovi mjestimice praćeni tučom i pojačanim sjevercem izgledni su u Slavoniji, a prema kraju dana i Baranji i Srijemu. 

Dalmacija

U Dalmaciji će danas poslijepodne biti vruće, od 30 do 33 stupnja Celzijevih, ali uz umjereni maestral, ipak će biti malo podnošljivije. U unutrašnjosti Dalmacije i zaobalju Južnog Jadrana moguć je još poneki grmljavinski pljusak. Temperatura mora je između 22 i 26 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverni Jadran

Na Sjevernom Jadranu će u drugom dijelu dana biti sunčano i vruće uz temperaturu oko 30 stupnjeva. Osvježavat će slab do umjeren sjevero-zapadni i zapadni vjetar. U unutrašnjosti će uz umjeren razvoj oblaka biti pljuskova, a u Gorskom kotaru mjestimice i izraženijih. 

Upozorenje DHMZ-a

Upozorenje za danas izdao je i DHMZ. Grmljavinski pljuskovi praćeni tučom, snažnim kratkotrajnim udarima vjetra, danas bi mjestimice u Središnjoj Hrvatskoj, Gorskoj Hrvatskoj te Slavoniji mogli prouzročiti i veće štete pa budite na oprezu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što nas očekuje drugi tjedan?

Na kopnu će biti nestabilno i u prvim danima drugog tjedna, a bit će i povremenih lokalnih pljuskova. U ponedjeljak će, uz umjeren sjeverac, biti i malo svježije. Od srijede će se temperatura ponovno popeti iznad 30 stupnjeva. 

Na moru će sljedećeg tjedna biti pretežno sunčano uz tople noći i vruće dane. Tek rijetko poneki pljusak iz unutrašnjosti može se spustiti i do obale. U noći na ponedjeljak zapuhat će jaka, mjestimice pod Velebitom, i olujna bura, koja će već slabiti u utorak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo