problem vode / Već danima dio Vodica bez vode: brojni turisti ne mogu se ni otuširati, jer voda smrdi po fekalijama!

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ako se ovo ne riješi za dan-dva, brojni iznajmljivači apartmana, kako najavljuju, tužit će Grad za pretrpljenu štetu zbog prijevremenog odlaska njihovih gostiju.

27.7.2017.
8:45
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo
Image

Već danima dio Vodica bez vode: brojni turisti ne mogu se ni otuširati, jer voda smrdi po fekalijama!

Image

Već danima dio Vodica bez vode: brojni turisti ne mogu se ni otuširati, jer voda smrdi po fekalijama!

Turistički najelitniji dio Vodica našao se u velikim vodoopskrbnim problemima. Naime, već treći dan je bez vode zapadni dio Vodica, točnije ulice Blata i Prvićka u kojima je više stotina vila i apartmana, a u kojima trenutno ljetuje nekoliko tisuća gostiju, piše Jutarnji list. 

Zbog toga što je voda bila zamućena, uzet je uzorak za analizu, a iz šibenskog Vodovoda i odvodnje stiglo je upozorenje da se voda u ovom dijelu Vodica ne smije koristiti za piće, higijenu, a niti u bilo kakve druge svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabrana korištenja vrijedi do daljnjega jer je analiza pokazala da se voda uopće ne smije koristiti. Uzroci zagađenja se utvrđuju, a za opskrbu stanovništva postavljene su cisterne s vodom", priopćili su iz šibenskog Vodovoda.

Gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić naglasila je da su djelatnici Vodovoda, Sanitarne ispekcije i drugih relevatnih službi stalno na terenu, ali još uvijek nije poznato što je dovelo do onečišćenja vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stručne službe iz Zavoda za javno zdravstvo i Vodovoda već tri dana utvrđuju kvalitetu vode koja smrdi po fekalijama. Kada će biti poznati rezultati analize? Zašto se ne pristupi hitnom prespajanju na drugi vod kako to predlažu građani Blata i Prvićke ulice. Ako se ovo ne riješi za dan-dva, brojni iznajmljivači apartmana, kako najavljuju, tužit će Grad za pretrpljenu štetu zbog prijevremenog odlaska njihovih gostiju",  upozoravaju gradski vijećnici s Liste našega mista, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo