VI STE NAŠI HEROJI! / Vatrogasci prepričali dramatične trenutke spašavanja turista iz kuće kojoj je prijetio požar: 'Unutra su bile tri žene i dvoje djece!'

Uz Marija, bio je i Nikola. Kaže da je on stigao bez ikakve opreme i izolacijskog aparata jer se 90 posto šumskog požara gasi bez njega

14.7.2023.
20:23
VOYO logo

Gaseći požar u Grebaštici,vatrogasci su jučer opet pokazali veliko herojstvo, a junak iz Grebaštice je vatrogasac Mario Jozić koji je s kolegama spasio žene i djecu iz kuće koju je opkolio plamen.

Mario je za RTL Danas ispričao kako je sve izgledalo. "Dosta su loše scene iz nas. Fronta je brzo došla do nas, gorjelo je brzo, temperatura je bila visoka i bilo je puno dima. Uvjeti su bili ekstremni. Branili smo drugu kuću, vlasnik kuće u kojoj su bili žena i djeca bio je vani i rekao da se kući nalazi jedna gospođa. Njegova kuća nije se vidjela od ekstremnog dima ni na nekoliko metara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo vidjeli od dima'

Uz Marija, bio je i Nikola. Kaže da je on stigao bez ikakve opreme i izolacijskog aparata jer se 90 posto šumskog požara gasi bez njega. "Pokušali smo prići kući, nismo je vidjeli od dima. Kad smo prišli, gorjeli su automobili i dim je bio jako vruć i crn. Nisam mogao disati pa sam se vratio u kamion po izolacijski aparat, kroz dim sam ušao u kuću. Mislio sam da je unutra jedna žena, kako nam je rekao vlasnik kuće. Ali unutra su bile tri žene i dvoje djece", rekao je Nikola.

Image
'BRANE SE KUĆE' /

Nove fotografije pokazuju sav užas požara u Dalmaciji: Osiguran smještaj za one čiji su objekti ugroženi

Image
'BRANE SE KUĆE' /

Nove fotografije pokazuju sav užas požara u Dalmaciji: Osiguran smještaj za one čiji su objekti ugroženi

On se u međuvremenu vratio do kamiona i uzeo još jedan izolacijski aparat za vatrogasce i montirao ga na jednu gospođu. "Svoj sam imao na sebi, imali smo i opremu koja se stavi djetetu na glavu da može disati u dimu", prepričao je Nikola dramatične trenutke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je bio i kolega Ivica koji je kuću branio izvana, držao je vatrogasne cijevi i branio objekt i dva parkirana automobila ispred kuće. U međuvremenu sve razbuktalo. " Dok sam branio kući i dva automobila ispred, više nije bilo pomoći drugim autima. Požar je uhvatio i grede i krov", rekao je Ivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo