Nakon odrađene 21 godine /

Varaždinski sjajni bal neće se održati: 'Grad se prema nama maćehinski ponaša'

Image
Foto: Ivan Agnezović

Na press konferenciji, održanoj 15. siječnja u hotelu Turist, objavljeno je kako se 22. Varaždinski sjajni bal neće održati.

15.1.2016.
14:49
Ivan Agnezović
VOYO logo

"Kad se sastajemo u hotelu Turist, znak je to da bala neće biti, a kad je mjesto sastanka Gradska vijećnica, bal se održava. Dakle, red je da obavijestimo naše posjetitelje i javnost kako se bal ove godine neće održati. Ipak, to ne znači da mi nećemo nastaviti dalje", započela je Ingeborg Jurić, predsjednica Hrvatske austrijske kulturne zajednice te nastavila.

"Bal se, po tradiciji, trebao održati prvi petak u veljači. Žalosno je da se već drugi puta otkazuje, u vremenu kada je na vlasti sadašanja gradska vlada. Odupirali smo se politici svih ovih godina, prema svima smo se odnosili isto. Mislili smo da je naš projekt dobar te da može prezentirati Varaždin unutar Hrvatske i izvan granica"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odrađene 21 godine bilo bi razumljivo da projekt ide dalje.

"Moram reći, sviđalo se to nekome ili ne, kako se grad Varaždin nalazi debelo u rukama partije. Naša Austrijska kulturna zajednica proglašena je privatnom, a sve ostalo što se događa u Gradu, to nije privatno. Tu je nastala velika razlika"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnica je organizatoricama rekla kako se 98 posto potreba u kulturi namjenjuje za njihove potrebe, a svega dva posto za ostale.

"Grad je prigrabio ne samo materijalna sredstva, već bez njihove pomoći ne možemo dobiti ni jednog sponzora. Tako da žele prisvojiti i intelektualna dobra"

Bal je prvi puta otkazan prije dvije godine, dakle, 2014.

"Tada je otkazan zbog nepodmirenih dugova prema hotelu Turist. Otvoreno se govorilo i o tome kako Grad treba preuzeti bal pod svoje. Točnije, neka organizatori budu Turistička zajednica ili Koncertni ured, što mi, naravno, nismo dozvolile jer je to 'naše dijete', ideja rođena u našim glavama, odrađeno iz naših privatnih telefona i nismo na plaći Grada. Imovinska kartica nam je gora nego što je bila na početku projekta. Tu bogaćenja nije bilo, već entuzijazam da se nešto kuturno daruje našemu gradu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako svi govore kako je ovo grad kulture, cvijeća i baroka, organizatorice smatraju kako to više nije tako.

Više o otkazivanju bala pročitajte na portalu Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo