ne znaju što da rade / Vapaj očajnih Splićana: nekulturni pojedinci u rekreativnom parku ugledali idealno mjesto za noćne pijanke uz narodnjake

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija

Nakon što su se obratili javnim tijelima, građani su poslali i pismo u redakciju portala Slobodna Dalmacija kako bi obavijestili javnost da je njihovoj toleranciji nekulturnog ponašanja došao kraj

14.11.2017.
21:35
Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Jedan od najnaseljenijih splitskih kvartova Split 3, u posljednje je vrijeme poprište učestalih druženja nekulturnih pojedinaca koji su kartanjem i popratnim pijančevanjem, psovanjem, svađanjem i slušanjem narodne muzike razbjesnili lokalne stanovnike, piše Slobodna Dalmacija. 

Nakon što su se obratili javnim tijelima, građani su poslali i pismo u redakciju portala Slobodna Dalmacija kako bi obavijestili javnost da je njihovoj toleranciji takvog ponašanja došao kraj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već puno prije studentske invazije i impresivnog studentskog kampusa, čiji su studenti ovaj kvart pomladili i oživjeli, na Splitu 3 su se mogli naći tereni i sprave za brojne sportske aktivnosti i dječju razbibrigu, a stariji stanovnici imali su i još uvijek mogu uživati u balotaškom igralištu te na klupama i stolovima gdje mogu zaigrati na šah ili karte u omanjem parku između Getaldićeve i Boškovićeve. 

Nažalost, u takvom okruženju spomenuti pojedinci ugledali su idealno mjesto za svoja glasna i nekulturna druženja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o par kvadrata pješčanog tla s nekoliko sprava za bildanje mišića koji su u javnosti predstavljeni kao hvalevrijedan pothvat u skladu s trendovima u velikim europskim metropolama. Istina, takav projekt je izvrsna ideja da živimo u Švicarskoj ili Njemačkoj, a ovdje kod nas još jedna prilika za izluđivanje susjeda i zloupotrebu. Dok momci vježbaju mišiće vi biste trebali vježbati svoje živce. Rasvjeta je tu, sprave su tu, nedostaje muzika pa je oni ponesu sa sobom i 'odvrnu' techno do maksimuma i vježbaju dok se ne umore i to oni, a ne vi koji uzalud vičete s balkona u kasne noćne sate", izjavila je jedna uzrujana sugovornica za Slobodnu Dalmaciju.

Stanovnici redovito viču s prozora i upozoravaju mladiće da se stišaju jer ljudi ujutro rade, starije su osobe zbog buke uznemireni, a mala djeca se znaju probuditi usred noći zbog njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je svaki put izišla na teren nakon naših prijava o remećenju javnog reda i mira te uznemiravanja, i na tome im zahvaljujemo. Svaki put ih je rastjerala i omogućila nam da konačno odemo na počinak. Problem je što nas sutra čeka isti scenarij, pa je pitanje kako tome stati na kraj", pita se gospođa s kvarta Split 3, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike