OGLASIO SE VAKULA, ALI I SEVERE WEATHER EUROPE: / Danas stiže prilično rijetka pojava. Vijesti nisu dobre, evo što nas sve čeka

Image
Foto: Severe Weather Europe (NASA)

Tjedan će obilježiti promjenjivo i nestabilno vrijeme

23.4.2019.
10:04
Severe Weather Europe (NASA)
VOYO logo

Meteorolog HRT-aZoran Vakula objavio je vremensku prognozu za prvi dio novog tjedna. Uz dugonajavljivanu kišu stiže i pustinjski pjesak zbog kojeg ćete vjerojatno morati prati prozore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugonajavljivana povremena kiša u utorak neće posvuda oprati prašinu, nego će ponegdje biti i takozvana blatna ili prljava, te prouzročiti onečišćenje jer će u njoj biti pustinjskog pijeska. Mjestimice će biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i uz njega, a moguća su i olujna nevremena. Nevolje će nekima prouzročiti i vjetar, posebice na Jadranu, gdje će puhati jako i olujno jugo, uz koje će more na otvorenome čak biti i uzburkano. Jutro će u većini Hrvatske biti toplije od prošlih, osjetnije u kopnenom području, gdje će pak poslijepodnevna temperatura biti zamjetno niža nego tijekom blagdanskog vikenda", najavio je Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestabilno vrijeme

Mjestimične kiše i grmljavine bit će i tijekom noći, a već od srijede diljem Hrvatske toplije i sunčanije vrijeme, uz slabiji vjetar. Ipak će biti dosta nestabilno, u mnogim krajevima uz povremenu kišu, uglavnom pljuskove. Oni su vjerojatnije češći u srijedu poslijepodne, a osobito potkraj petka i u subotu, kad je ponovno moguća obilnija kiša i grmljavina.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu jutros kiša koja neće dugo padati. Uz promjenjivu naoblaku, poslijepodne je još moguć poneki lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 11 °C, a najviša dnevna od 17 do 19 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povremena kiša i oblaci

U središnjoj Hrvatskoj bit će dosta svježije nego tijekom blagdana zbog povremene kiše i pretežito oblačnog vremena. Najviša temperatura većinom između 14 i 17 °C.

Prevladavajuće oblačno i na zapadu zemlje, osobito na riječkome području, u Istri i Gorskome kotaru, gdje će pasti i najviše kiše, lokalno i obilnije, uz grmljavinu. Jutarnja temperatura od 7 °C u gorju do 13 °C na moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutrašnjost Dalmacije i srednji dio Jadrana bit će prekriven pretežito oblacima, kiše će biti u noći i ujutro, a zatim se mogu očekivati povremeni pljuskovi i grmljavina. Najviša temperatura od 16 do 19 °C.

Slično će biti i na jugu. Povremena kiša, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, uglavnom u noći i ujutro, te ponovno prema kraju dana kad mogu biti i i izraženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od srijede sunčanije i toplije, za vikend opet pogoršanje

Od srijede na kopnu nastavak sunčanijeg i toplijeg vremena, u istočnoj Hrvatskoj i vrlo toplo s dnevnom temperaturom višom i od 25 stupnjeva Celzijevih. Ipak, bit će nestabilno - mjestimični pljuskovi s grmljavinom mogući su osobito u srijedu poslijepodne, te u drugom dijelu petka na zapadu unutrašnjosti. Za vikend porast vjerojatnosti kiše i pada temperature te okretanja vjetra na sjeverozapadni.

Na Jadranu će biti također toplije i sunčanije, no u petak bi moglo biti pljuskova i grmljavine na sjevernom Jadranu. Za vikend, ponajprije u subotu, kiša je ponovno vjerojatnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo