napokon! / Tomašević: 'Žičara će sutra u podne biti puštena u rad'. Objavio kolike će biti cijene karata

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Cijena karte žičare kretati će se kroz tri kategorije i iznositi 50, 70 ili 125 kuna za povratnu kartu, ovisno o kategoriji

22.2.2022.
10:55
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održao je redovnu konferenciju za medije u 11 sati, na kojoj je otkrio kako će se kretati cijene karata za žičaru te kada ona počinje s radom.

Dodaje da će nakon toga biti kratkotrajni prekid rada žičare od desetak dana kako bi se obavili dodatni radovi na smanjenju buke, a zatim će početi redovni rad žičare s tri kategorije cjenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovne cijene karata

"Prva kategorija i najniža cijena je za one koji imaju mjesečni ili godišnji pokaz ZET-a, budući da je žičara dio javnog prijevoza. ZET kao poduzeće je investitor i upravlja žičarom. Za tu kategoriju će cijena biti najniža i te će cijene biti iste kao u promotivnom razdoblju, 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu. Za ostale kategorije isto vrijede", rekao je.

Image
I to smo dočekali /

Za dva tjedna kreće najskuplja žičara na svijetu: Kakav nam je zadnji poklon ostavio Milan Bandić

Image
I to smo dočekali /

Za dva tjedna kreće najskuplja žičara na svijetu: Kakav nam je zadnji poklon ostavio Milan Bandić

Objasnio je da druga kategorija vrijedi za sve Zagrepčane, budući da će oni platiti investiciju kroz proračun. U toj će kategoriji karta iznositi 40 kuna za jedan smjer i 70 kuna za povratnu kartu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mlade i starije biti će 25 kuna za jedan smjer i 40 kuna za povratnu kartu te će i dalje ostati vožnja besplatna za djecu i osobe s invaliditetom", rekao je Tomašević.

Treća kategorija je puna cijena žičare koja vrijedi za sve one koji nisu iz Zagreba i nemaju pokaz ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"75 kuna za jedan smjer i 125 kuna za povratnu kartu za odrasle, za mlade i starije 50 kuna za jedan smjer i 75 kuna za povratnu kartu, a za djecu i osobe s invaliditetom 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna za povratnu kartu", rekao je.

Na pitanje što planira učiniti da privuče turiste da plate toliko cijenu karte za žičaru, s obzirom na manjak sadržaja na Sljemenu, kaže Tomašević je rekao da su cijene karata žičare u drugim gradovima i veće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinit ćemo sve da žičaru učinimo atraktivnom za turiste. Točno je da na Sljemenu fali sadržaja i u ovom ćemo se mandatu potruditi da ih uvedemo", odgovorio je Tomašević i dodao je da su prijedlozi koje je prije nekoliko dana iznio SDP za povećanje sadržaja dobri.

Fer je ići na nove izbore

Na pitanje smatra li da bi trebalo ići na prijevremene izbore s obzirom na uhićenje ministra Horvata, odgovara da je njihov saborski klub sve rekao i da je ova Vlada preopterećena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A obzirom na sve ove afere bilo bi najviše fer i primjereno da se raspusti Sabor i da se raspišu prijevremeni izbori. Da bi vlada se mogla nositi s ovim izazovima, potrebano je da ima legitimitet, a ne da se pita koji je ministar sljedeći", zaključio je gradonačelnik.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo