nastavak rasprave / Predsjednik Milanović: 'Ovo je takva seljačka i divljačka uvreda žene koja nije napravila ništa'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Milanović se obrušio na premijera Plenkovića, predsjednika Sabora, Milorada Pupovca...

26.3.2021.
18:20
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je u Rijeci gdje sudjeluje na svečanosti otvorenja riječke Dječje kuće u bivšem industrijskom kompleksu Rikard Benčić. 

Posljednjih dana, vodi se žestoka rasprava oko izbora predsjednika Vrhovnog suda. Premijer Andrej Plenković je izjavio da je kandidatkinja predsjednika, profesorica Zlata Đurđević pristala biti dio protuzakonite procedure. "Ne znam što je njoj bilo, ona se propustila javiti na javni poziv, što ju je sprečavalo? Ona je tu samoj sebi dopustila da bude kandidat u protuzakonitoj proceduri. Čini mi se da ona tu ima neka čudna shvaćanja", izjavio je Plenković na današnjoj konferenciji za medije poslije sastanka Europskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivano, komentirao je današnje izjave premijera o Zlati Đurđević. ''Ovo što ću sad reći možda vam se neće dopasti, ali morat ću biti jasan i grub, radi se o ljudima koji ne prežu ni od čega. Čuo sam što su rekli ti ljudi. Da, moj ured je predložio, nije zatražio jer uopće nije tim bijednim zakonom koji su napapričili i donijeli protuustavno, što god govorio Šeks i njegovi kumovi predvidjeli nekakvu proceduru, uopće se ne zna što se u ovakvoj situaciji radi, pa je moj predstojnik ureda sastavio jedan dopis po mom ovlaštenju i obratio se DSV-u koji je brže bolje da skine taj jaram, uvar sa svoje šije koji mu je HDZ nabacio odlučio raspisati novi javni poziv jer ljudi ni krivi ni dužni moraju sudjelovati u ovoj farsi i to su napravili. Onog trenutka kad je bilo jasno da će oni to napraviti, te sekunde krenuo je taj trio o kojem ću nešto reći u sljedećim minutama u intenzivnu divljačku defamaciju te osobe. Od prvog trenutka. Prvo su to bili Malenica, pa tajnik od Đure Brodarca, onda su se uključili politički prvaci i drugarci'', započeo je Milanović.

''Od tog trenutka kreće, gaženje, pljuvanje i valjenje po blatu Zlate Đurđević, profesorice kaznenog procesnog prava, žene od 50 godina, inače mislim Plenkovićeve kolegice  s godine. On je samo običan magistar, znači ništa, kao i ja'', kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bio je jedan film prije puno godina, talijanski: Ružni, prljavi, zli. Svatko od ovih likova ima jednu ulogu u tom prikazu. Prvi je ružan, ne mislim na fizičku pojavnost. To je Plenković, ružan zato što jednoj 50-godišnjoj ženi kao da je on svodnik. Govori da je pristala da je ja vučem kroz blatom. Ja sad pitam gdje su žene SDP-a, Sanja Sarnavka, gdje su svi oni kojima je jezik brži od pameti. Ovo je takva seljačka i divljačka uvreda žene koja nije napravila ništa''.

''Drugi je lik prljav, to je Milorad Pupovac koji se usudio reći za Zlatu Đurđević da je padobranka. To kaže čovjek koji je na pravdi boga, sa 10.000 glasova hrvatskih Srba ušao u Sabor. Koga on predstavlja? U čije ime on govori? 15 godina se bavim politikom, na svakim izborima dobijem više glasova nego on u cijelom svom bezvrijednom političkom životu. Zadnji je koji smije govoriti da je ona padobranka. Što je učinila protivno zakonu'', kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I konačno treći, zao, je gospodin kojega Hrvatska zove Njonjo. On je danas rekao da je protiv Đurđević. Taj trenutak smo čekali, da netko prljav, zao među njima kaže kako je protiv nje. Predsjednik Sabora, gospodin Jandroković je lažov. Igra se vrlo opasnim stvarima. Optužio ju je praktički da je hrvatski izdajnik. Što je sljedeće, Njonjo? Koja je sljedeća gadarija koju ćete napravite, gospodine predsjedniče Hrvatskog sabora'', nastavio je Milanović.

''Gospođa Đurđević, ako ne odustane, a neće, a sve rade da odustane i zato je vrijeđaju. Sarnavka, gdje smo? Nitko se na to nije osvrnuo. To nije narikača, to je seljačka uvreda, to je srozavanje dostojanstva jedne ustanove", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osoba je pristala biti kandidat jedinog Ustavom ovlaštenog predlagatelja. Rekao sam joj: kako hoćete. Ako ne izaberemo predsjednika ili predsjednicu Vrhovnog suda, nemamo niti predsjednika Državnog izbornog povjerenstva. Oni su to prepoznali i skinuli teret sa sebe. Ništa oni ne poručuju, oni su passe, izvrijeđali su je i počeli su je difamirati. Što ćemo sad? Ona će biti moj kandidat, doći će u Sabor. Ta osoba, bude li živa i zdrava i odupre li se ovoj divljačkoj hajci, ona će se kandidirati, odnosno, ja ću je kandidirati, doći će u Sabor i tamo će joj ti tipovi morati objašnjavati zašto nije dobra. To ćemo gledati", kazao je Milanović.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo