UŽIVAJTE DOK MOŽETE: / Do kraja tjedna umjereno vruće, a onda slijedi 'pakleni' tjedan

Image
Foto: PIXSELL, Marko Jurinec

Hrvatsku danas očekuje pretežno sunčano i u većini krajeva vruće vrijeme, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u svojoj prognozi.

2.7.2015.
9:02
PIXSELL, Marko Jurinec
VOYO logo

Vjetar u unutrašnjosti uglavnom će biti slab, a na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će od 28 do 33 stupnjeva Celzijusa.

U Dalmaciji se očekuje pretežno, a na sjevernom Jadranu djelomično sunčano. U unutrašnjosti Istre i zaleđu Kvarnera popodne su mogući prolazni pljuskovi s grmljavinom. Najviše dnevne temperature na Jadranu bit će od 28 do 34 stupnja Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noć ugodna za spavanje

Noć i iduće jutro bit će i dalje ugodni za spavanje, a ni sutra još ne bi trebalo biti paklenih vrućina i sparina. Ipak, između 10 i 17 sati trebalo bi izbjegavati sunce jer će UV indeks (mjera štetnog sunčevog zračenja) biti visok.

Petak će i na Jadranu biti pretežno sunčan i vedar. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita popodne s olujnim udarima. U Dalmaciji noću slaba do umjerena bura, danju slab do umjeren maestral. Najviše dnevne temperature zraka od 28°C ponegdje na sjevernom Jadranu do 35°C u dijelovima Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počinju sparine

Do kraja tjedna postupno će zatopliti, pa će temperatura za vikend vjerojatno prijeći 30 Celzijevih stupnjeva u hladu. Pojavit će se i južina što nam donosi sparinu.

Dakle, slijede malo teži vikend što se tiče vrućine, a potom i tjedan u kojem bi temperatura zraka ponegdje mogla doseći i 35 Celzijevih stupnjeva u hladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo