TAKO TO IDE KOD NAS: / Ćorić krivotvorio tuđu ostavku da ostane na vlasti pa dobio uvjetnu kaznu

Image

Pero Ćorić, glavni tajnik stranke HSP - dr. Ante Starčević i saborski zastupnik, 19. siječnja 2009.

27.2.2016.
11:51
VOYO logo

Ouđen je i njegov tadašnji stranački kolega Bernard Gruić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Oni su krivotvorili obrazac za podnošenje neopozive ostavke na osvojeni mandat županijskog zastupnika Božidara Lujanca u prosincu 2005. godine. Presuda je postala pravomoćna osmog rujna 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEPEŠ: /

HSP AS očekuje da će koalicijski partneri budu ažurniji

Image
TEPEŠ: /

HSP AS očekuje da će koalicijski partneri budu ažurniji

Uoči izglasavanja proračuna, na vlasti je u Požeško-slavonskoj županiji bila koalicija HDZ-a i HSP-a, a pred izglasavnje proračuna Lujanac se "odmetnuo", optužio tadašnjeg dožupana predsjednika HSP-a Požeške županije Vladu Zeca, (vlasnika u međuvremenu propalog Kamen ingrada) te župana Antu Bagarića za kriminalne radnje. Lujačev glas "protiv" pri donošenju proračuna značilo bi i prijevremene izbore.

Sjednica kao na divljem zapadu

Uoči održavanja Skupštine zaprimljena je krivotvorena Lujančeva ostavka. On ju je naravno negirao, no idalje su ga zaštitari ( kako Sokol Marić, tako i dodatni neslužbeni zaštiatri koji su dovedeni iz Zagreba i Osijeka) spriječili da uđe na zasjedanje Skupštine. Poletjele su i šake, pa je cijela priča završila tučnjavom i kaznenom prijavom zbog falsifikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stoji u presudi, pokazalo se na kraju da su obrazac o ostavci potpisali Ćorić, tada još dopredsjednik Glavnog stana HSP-a i povjerenik HSP-a za Požeško-slavonsku županiju, te Gruić, potpredsjednik županijskog HSP-a.

Odnosno, kako zaključuje sud, izradili su lažnu ispravu s ciljem da se takva isprava upotrijebi kao prava, pa su osuđeni na uvjetne kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne sjeća se dobro

Pero Ćorić, koji je u aktualnom sazivu Sabora član Odbora za obranu, Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove i Odbora za predstavke i pritužbe, a još je poznatiji kao član Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, nije se mogao sjetiti zašto je osuđen. Kazao nam je da je bio problem u izbornim listama:

"Ja sam kao ovlaštena osoba stranke prikupljao i predavao liste, toga je toliko bilo da nisam mogao sve kontrolirati. Pokazalo se da je jedna izjava bila lažna, no ne sjećam se detalja, bilo je to prije devet godina, a osuđen sam kao odgovorna osoba stranke" kazao je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strasti se u Požeško-slavonskoj županiji nisu smirile nakon sjednice Županijske skupštine . HSP je napustilo više od 200 članova. Božidar Lujanac nastavio je s iznošenjem optužbi o navodnim kriminalnim radnjama u HSP-u. U siječnju 2007. godine na ulici ga je napao nepoznati mlađi muškarac, udario ga je šakom u glavu, a potom ga nastavio tući nogama. Lujanac je završio u bolnici, a napadač nije pronađen.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo