'Ne smiju ignorirati biskupe' /

Utemeljitelj HDZ-a pred Kalmetom i Kuščevićem kritizirao Plenkovića: 'Istanbulska je budalaština'

'Ne pristajemo! To je protivno temeljnim uvjerenjima goleme većine hrvatskog naroda', kazao je Krpina kritizirajući Plenkovića zbog toga što ne sluša stajališta biskupa

20.3.2018.
16:38
VOYO logo

Na obilježavanju 28. obljetnice osnutka HDZ-a u Benkovcu jedan od osnivača stranke Drago Krpina oštro je kritizirao Vladu Andreja Plenkovića, i to ispred ministra uprave Lovre Kuščevića i bivšeg istaknutog HDZ-ovca Božidara Kalmete - koji su sjedili u prvom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krpina se najprije s govornice obratio ministru Kuščeviću, upozorivši da mlade obitelji u rijekama odlaze iz Hrvatske. Prozvao je vladajuće za trošenje energije na druge teme, među kojima je posebno izdvojio Istanbulsku konvenciju i Plenkovićevu najavu ratifikacije iste.

"Kada gledamo te nametnute ideološke rasprave o toj famoznoj konvenciji, u svjetlu ovih problema, jesmo li mi odgovorni? Na što mi trošimo energiju? Na što naš narod i naša politička elita troši energiju? Na budalaštine! Mislim da uime svih vas mogu reći da je trošenje energije na takve budalaštine krajnje neodgovorno i krajnje neozbiljno prema narodu i hrvatskoj državi", kazao je Krpina, nakon čega je dobio pljesak iz publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krpina je izjavio da se više od 80 hrvatskih građana izjašnjava katolicima, stoga se tvrdi, ne smiju ignonirati stajališta biskupa."Ne pristajemo! To je protivno temeljnim uvjerenjima goleme većine hrvatskog naroda. Preko 80 građana Hrvatske se izjašnjava katolicima, a među biračima HDZ-a taj postupak je još mnogo veći", kazao je Krpina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo